2013EmlichheimermarathonOnder de noemer van de Drents Friese Woldrunners werd er gisteren in het Duitse Emlichheim een kleinschalige marathon georganiseerd. Gerik Mik uit Sint Annen deed ook mee. Mooi weer, een schitterende route, uitstekende verzorging maar een haperende routeaanduiding. Lees hier het verslag van Jan Scheffer.

Erster Emlichheimer marathon

De eerste marathon in Emlichheim ( Duitsland). En wel een heel bijzondere. Jürgen Lehman, de organisator liep zijn 100e marathon.
Emlichheim is een plaatsje 8 km voorbij Coevorden net over de grens in Duitsland. Een 28 tal deelnemers aan de start op een parcours van 21 km dat 2 keer moest worden gelopen. Een erg mooi parcours en schitterend weer maakten er een prima dag van. Ook de verversing was prima verzorgd. Jammer was wel dat het parcours blijkbaar nogal moeilijk te volgen was, want verscheidene lopers liepen verkeerd. Met als klap op de vuurpijl Gerik en Ineke. Die presteerden het zelfs om 4 km om te lopen. Ook presteerde het iemand om na 38km al bij de finish te verschijnen, maar ook hij heeft er nog dik4 km bijgelopen. Maar hoe het ook zei, iedereen heeft uiteindelijk zijn of haar afstand gelopen.
Ineke en Gerik finishten na 46,1km in 04:52:32
Na afloop werd Jürgen volop in het zonnetje gezet.
Het was een mooi parcours, maar hier en daar kon men de pijlen wel wat duidelijker maken, zodat er niet of minder verkeerd wordt gelopen.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook