in memoriam Peter ModdermanVanmiddag hebben wij vernomen dat Peter Modderman op 62 jarige leeftijd is overleden. Peter was al geruime tijd ernstig ziek, een extra complicatie is hem in de nacht van zondag op maandag fataal geworden.

Peter Modderman was een enthousiast loper, schrijver en bestuurder. Als mens was hij een optimistische, bescheiden en zeer sociale persoonlijkheid. Na aanvankelijk zijn hart aan het voetbal te hebben verpand is hij in 1991 enthousiast gaan hardlopen. In de loop der jaren heeft hij heel wat wedstrijden en marathons gelopen. Het leek wel of lopen bij Peter in het bloed zat. Naast het hardlopen deed Peter ook veel vrijwilligerswerk. Ook in zijn woonplaats Ulrum was hij voor diverse organisaties een enthousiast en bevlogen bestuurder. Op 29 april 2011 werd hij hiervoor benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.
De afgelopen jaren schreef Peter een zeer grote hoeveelheid wedstrijdverslagen voor diverse noordelijke bladen. Deze verslagen hadden een eigen en persoonlijke stijl. Daarnaast heeft ons erelid een grote bijdrage geleverd aan de noordelijke loopsport in het algemeen vanuit zijn bestuurlijke functies bij de internationale Halve Marathon Lauwersoog - Ulrum en bij het Loopcircuit Stad en Ommeland. Van het laatste was hij zelfs een van de medeoprichters. Ook na de constatering dat hij een agressieve vorm van prostaatkanker had bleef sport hem trekken. Voor het kankerfonds heeft Peter daardoor nog als voorbeeld gediend. Op 5 januari 2011 benoemde het bestuur van Artemis hem tot erelid.
Zijn laatste wedstrijd liep hij vorig jaar nog in Winsum, tijdens de Artemisrun.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook