160Op zondag 14 september 2014 wordt de zestiende"In Flanders Fields-marathon" georganiseerd. De start wordt gegeven in Nieuwpoort-stad, waarna men langs de IJzer naar Diksmuide loopt, en via de Ieperlee naar Ieper. Een historisch traject door het slagveld van W.O.1.

Volgens de organisatie is het een vredelievend gevecht tegen de afstand en de vermoeidheid! Zij aan zij, strijden met vele nationaliteiten voor een persoonlijke overwinning. In sommige gevallen bestrijd men elkaar onderweg, om na aankomst de concurrenten (cum-currens= samenlopend) geluk te wensen en te bedanken voor de steun of sportieve strijd.

Toen was overwinnen belangrijker dan overleven.
Nu wordt deelnemen belangrijker dan overwinnen

HarmJan Postmus en Aad van der Drift willen 100 jaar na aanvang van de oorlogswaanzin met velen van jullie aan deze marathon deelnemen.
Graag polsen we dan ook of er voldoende belangstelling is om dit te organiseren. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We vertrekken op 12 september naar Ieper en verblijven daar tot zondag 14 september 2014. 
Zie voor meer informatie: http://www.marathons.be/nl/page/145_196/introduction.html 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook