Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2020-08-12 GIETEN Twee Gemeenten Marathon 10:00
2020-08-15 OUDE WILLEM Hoeve aan den Wegloop 10.00
2020-08-22 WIRDUM (Fr) Golleloop 11:00
2020-08-26 HARLINGEN Frisialoop 19:00
2020-08-29 OUDE WILLEM Hoeve aan den Wegloop 10.00
2020-08-29 ODOORN RunForestRun Hondsrug 10.30
2020-09-05 APPELSCHA RCN de Roggebergloop 11.00
2020-09-05 ONSTWEDDE Ride & Run Onstwedde 09.30

Verslag van Klazien Korhorn.

Er wordt wel eens gezegd dat de beste ideeën aan de keukentafel of in de kroeg ontstaan. In het geval van het lopen van de Afsluitdijk in estafette is dat zeker het geval.

Vorig jaar is er na een gezamenlijke duurloop aan de keukentafel het idee ontstaan om gezamenlijk de Afsluitdijk te gaan hardlopen. In september tijdens een etentje bij de Gouden Karper begon het plan steeds vastere vormen te krijgen.

De laatste weken begonnen de kriebels goed te komen en werden de puntjes op de i gezet.

Zondag 6 april vertrokken de loopsters Hermien Boomgaardt, Rixt Langeveld,Grietje Dijkmans, Ellen Walker, Marja Franssens en Klazien Korhorn samen met chauffeur Ineke Wolters ( geblesseerd) en Marja haar zwager Jan Franssens 's-morgens om 9 uur richting de Afsluitdijk voor de 32 kilometer lange estafette.

De afgelopen periode hadden we allen genoten van het prachtige weer, maar helaas waren de weersvoorspellingen voor deze dag niet echt rooskleurig. Hoe dichter we bij de Afsluitdijk kwamen hoe harder het ging regenen.

Gelukkig werd het weer droog en konden alle loopsters en fietsters rond half 12 toch beginnen aan de tocht welke begon in Den Oever en voor de wind over de dijk in Zurich eindigde.

De eerste wisseling was bij het monument op de dijk. Onder het toeziend oog van Cornelis Lely werden hier de rollen omgedraaid en ging de groep fietsers nu lopen en de lopers fietsen richting de volgende stop Breezanddijk. Tussendoor moest er natuurlijk bijgetankt worden met drinken en eten, maar iedereen had voldoende proviand mee om zonder honger en dorst de eindstreep te halen. Vervolgens naar Kornwerderzand waar de laatste stop plaatsvond en we ons hebben voorbereid om gezamenlijk te finishen op de parkeerplaats bij het restaurant in Zurich. Wat een kick gaf dat! Waarschijnlijk ook door Ben Bosma die helaas niet mee kon, maar in gedachten tijdens het lopen fungeerde als haas. Waanzinnig op dit gezamenlijk te hebben volbracht.

En natuurlijk sluit je een dag als deze af met een vette hap. Gezamenlijk hebben we op Lauwersoog nog gegeten en natuurlijk ontstonden hier aan tafel al weer nieuwe plannen en ideeën dus ..... wie weet. Meer foto's van Jan Franssens staan hier.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook