Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2022-08-09 DIEVER Brinkloop 6 19:30
2022-08-10 OUDEHASKE 10 van het Nannewiid 19.15
2022-08-12 JEMGUM (D) Jemgumer Muggenmarktlauf 18.30
2022-08-13 OUDE WILLEM (AFGELAST!) 3e Hoeve aan den Wegloop 10.00
2022-08-14 VLIELAND Halve Marathon Vlieland 12:30
2022-08-16 DIEVER Brinkloop 7 19.30
2022-08-17 STAPHORST De 4 Mijl van Staphorst 19.00
2022-08-17 LEEUWARDEN Mohammed Farmani Avondloop 19.30

Janneke Cazemier uit Warffum heeft gisteren deelgenomen aan een halve marathon, onderdeel van de kleinschalige Hoornse Bulten Marathon rondom Gieten georganiseerd door de Drents Friese Woldrunners. Zij legde haar drie ronden van 7 kilometer af in 2.33.56 uur.

 Lees hieronder haar verslag.

Hoornse Bulten Marathon Gieten                          Janneke Cazemier
Woensdagochtend, 6 november, om kwart over acht afgereisd naar Gieten, voor een kleinschalige loopje, waar je maximaal de marathonafstand kan lopen en minder mag altijd.
De Drents-Friese Wold Runners organiseerde de marathon, waar Sjoerd Slaaf en Ronald Kwint de organisatie in handen hebben, zij organiseren gedurende het jaar diverse malen per maand kleinschalige marathons in Groningen, Drenthe en op de Friese grens. Hier leek abrupt een einde aan te komen half maart dit jaar, Sjoerd, zelf inmiddels al 1001 marathons gelopen, kreeg te horen dat hij prostaat kanker heeft met uitzaaiingen in de botten. Daarmee kwam er een einde aan Sjoerd zijn loop carrière en aan de vele marathons die zij organiseerden, althans zo leek het.. Na vele ziekenhuis bezoeken en behandelingen, bestralingen en chemo is zijn ziekte nu in rust.

Bloed kruipt bij de jongens waar het niet gaan kan en vanaf september dit jaar organiseren zij als de gezondheid van Sjoerd het toelaat weer kleinschalige marathons.
Aangezien ik vele loopjes, marathons en meerdaagse marathons bij hun heb gelopen , voelde ik dat ik hier weer naar toe wilde, want elke marathon van hun kan de laatste zijn.
Helaas ben nog niet weer toe aan een marathon, maar een halve zou voor mij vandaag ook een mooie uitdaging zijn. Zelfs hier heb ik nog te weinig trainings kilometers voor gelopen.
Ik ging voor Sjoerd en alle andere lopers die meestal op de kleinschalig marathons zijn, het voelt als een familie.
Er waren vele bekende lopers en na gemoedelijk voor de start met iedereen bijgepraat te hebben begonnen we. Het waren rondjes van 7 km, deels door stroomdallandschap van het Andersche Diep
en in elke ronde vanuit de bossen van het Gasselterveld richting de Hoornse Bulten werd het Andersche Diep overgestoken en op de terugweg naar Gieten nogmaals.
Deels was het parcour onverhard en de “hoornse bulten” voelden zwaar aan. Het was prima weer, het zonnetje kwam er zelfs bij. In het tweede rondje merkte ik al dat ik inderdaad veel te weinig kilometers in de benen heb, met moeite volgde er nog een derde rondje, alhoewel ik in het derde rondje toch diverse malen moest wandelen, finishte ik toch voor mij met tevreden tijd. Maar wat zegt “tijd” , veel respect voor Sjoerd, die niet meer alle tijd krijgt.
Voor mij een mooie training voor de Greaf Castricum Trail van zondag 17 november, waar ik 24 km mag trailen.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook