Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2023-03-26 ANNEN Annerbos Cross 14.30
2023-03-26 ASSEN De 10 van Assen 13.00
2023-03-26 BORGER Driebees marathon 10:00
2023-03-31 NIEUWEROORD Boulevardloop 18.00
2023-04-01 LEEUWARDEN Condensloop 12:00
2023-04-01 GROOTEGAST LEGiO-Run 13.00
2023-04-01 SAUWERD Raitdaiprun 16:00
2023-04-02 GRONINGEN Groningen Urban Trail 09.30

dehel2

Arjen Kwint uit Loppersum heeft gisteren deelgenomen aan de ultra marathon de Hel van Westeremden over 45 kilometer. Deze kleinschalige marathon voor 20 ,lopers werd georganiseerd door de Mooi Drenthe (MD) lopers met plaatselijke steun van ultraloper Gerik Mik en verkeersregelaar Jeannet Bakema. Het parcours omvatte drie ronden van 14 kilometer en een kleine ronde van 3 kilometer in en rondom Westeremden en ging voornamelijk over glibberige graspaden en autoluwe wegen. Arjen bereikte na veel vallen en opstaan de finish na 6.13.17 uur.

Lees hieronder zijn verslag. De foto`s zijn van de MD lopers en van Herman Rinket.
Bekijk hier de foto's van Herman Rinket.

Verslag DE HEL VAN WESTEREMDEN   Arjen Kwint

dehel3Het gebeurt niet vaak dat je een marathon kan lopen dichtbij de plek waar je woont. Zo was er in het verleden een keer de Huizinga Marathon in Loppersum maar dit keer werd er onder de vlag van de MD Lopers een marathon uitgezet in Westeremden. De loop kreeg de pakkende naam, de Hel van Westeremden. Dit is een verwijzing naar de 3 ronde van de 100 mijl van Sint Annen, waar delen van dit parcours ook werd gelopen, wat na 130 kilometer niet van harte ging voor de deelnemers.
De route was het zogenaamde ommetje in Westeremden, een route van 14 kilometer rondom dit mooie dorp. Zeker 10 kilometer hiervan ging over de maaipaden. In de zomer betekent dit een mooi verhard pad over de kleibodem, maar in de herst/winter is de ondergrond veranderd in zacht modder. Met 20 deelnemers was het maximale toegestane aantal deelnemers aanwezig en klokslag 9 uur begonnen we. De eerste twee kilometer over asfalt richting Vierhuizen en daarna begonnen de maaipaden. Met kleine pasjes goed kijken waar je loopt, het gras was nog nat dus al snel natte sokken. Af en toe glibberig maar ook delen waar je best aardig in ritme kon lopen. Het tempo lag niet heel hoog maar dat was ook zeker niet de intentie en bovendien was dit al zwaar genoeg. Ook de sfeer onderling was weer geweldig. Af en toe wat kletsen en af en toe lekker in je eentje. In de eerste ronde ook nog support van Herman en Jeannet die respectievelijk zorgden voor mooie foto's en verkeersregelactiviteiten.

dehel1Na de eerste ronde even naar mijn auto om gelletjes bij te vullen en wat te drinken. Na drie minuten weer verder voor ronde twee. Deze heb ik grotendeels samengelopen met Sandra. De laatste twee kilometer van deze ronde kwamen we weer op het asfalt en mijn benen begonnen erg zwaar te worden. Gewend aan lopen op gras en dan weer op asfalt viel me zwaar. Na binnenkomst van de tweede ronden na 3 uur 16 minuten bedacht ik dat ik maar beter kon stoppen. Ook ivm de loop in Belgie die ik voor volgend weekend op de planning heb staan. Gerik, die helaas zelf niet mee kon doen aan deze door hem bedachte route, gaf aan dat Eddy en Marc samen achteraan liepen in misschien voor mij ook wel een mooi tempo. Pas op het moment dat ik ze zag aankomen bedacht ach waarom ook niet en besloot ik na bijna een half uur pauze met deze twee heren mee te lopen. Het bleek een van mijn leukste ronden te zijn die ik heb gedaan. Het was erg gezellig en we hielpen elkaar door deze ronden. Tot slot ook nog de extra 3 kilometer ronde gedaan zodat we op een ultra afstand uitkwamen. Totaaltijd was 6 uur 13 minuten en 17 seconden. Het was bijna van schemering tot schemering onderweg zijn, maar wat was dit weer mooi.

 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook