nederlandlooptOp 10 maart a.s. biedt Groningen Atletiek in samenwerking met de KNAU de mogelijkheid voor jong en oud om geheel vrijblijvend (gratis) kennis te maken met hardlopen, Sportief Wandelen en Nordic Walking.
Iedereen vanaf 16 jaar, ongeacht het trainingsniveau, is op deze dag van harte welkom.
Verantwoord sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, maar is ook gewoon leuk. Je zit beter in je vel als je voldoende beweegt. Extra lichaamsbeweging heeft bovendien een aantal sociale aspecten; sport is onderdeel van onze lifestyle en identiteit. Daarnaast blijkt helaas dat onze bevolking meer en meer lijdt aan welvaartsziektes zoals overgewicht, hoge bloeddruk en stress. Al jaren is bewezen dat regelmatige sportbeoefening de remedie is om de gezondheid te verbeteren. Het belang van meer bewegen wordt onderkend door VGZ, de hoofdsponsor van de Atletiekunie. Samen met andere partners organiseren zij nu de 2e VGZ Nationale Loopdag met als doel de deelnemers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de loop- en wandelsport.
Op maar liefst 35 locaties in het hele land waaronder Groningen Atletiek in het Stadspark vinden activiteiten plaats in het kader van Nederland Loopt!

De deelnemers kunnen kiezen uit: lopen voor beginners, Sportief Wandelen of Nordic Walking. Bovendien ontvangt iedere deelnemer een persoonlijk beweegadvies.

Het programma
09.15 uur Ontvangst
09.30 uur Welkom
09.45–11.00 uur Ronde I Clinics
  • lopen voor beginners
  • kennismaken met Sportief Wandelen
  • kennismaken met Nordic Walking

11.30 uur Welkom
11.45–13.00 uur Ronde II Clinics
  • lopen voor beginners
  • kennismaken met Sportief Wandelen
  • kennismaken met Nordic Walking

± 13.30 uur Afsluiting

Deelname aan de VGZ Nationale Loopdag is gratis en inschrijven kan via www.vgznationaleloopdag.nl.
Deelnemers aan de VGZ Nationale Loopdag die geïnteresseerd zijn in een vervolgaanbod hebben deze mogelijkheid via de deelnemende verenigingen of via Start to Run (www.starttorun.nl).

Voor meer informatie: www.groningenatletiek.nl of bel: T. Grömmel, telefoon: 050 - 5771707
atletiekcentrum stadspark
Mulock Houwerlaan 25
9727 KG Groningen