Naar aanleiding van de Algemene Leden Vergadering van SV Friesland afgelopen vrijdag 23 februari is het idee ontstaan om in 2007 een Afsluitdijk Jubileum Marathon te organiseren. De gemeente Wunseradeel lijkt enthousiast genoeg zodat wij rekenen op financiele ondersteuning van deze kant. De Afsluitdijk Jubileum Marathon is zaterdag 28 april. Vandaag over exact 2 maanden dus.
Afstanden: marathon, marathon estafette, 32,1 km, 23,4 km en een 12,4 km. De route is inmiddels door Jan Kooistra gemeten met de Jounes Counter (een door de KNAU gecertificeerde meetmethode). De afstand van Hippolytushoef naar Witmarsum is ruim 44 km.
Om 11.00 uur is de start gepland bij Café De Harmonie. Dicht bij het gemeentehuis kan het wedstrijdsecretariaat ingericht worden en is er kleedgelegenheid. Hier is de start van de hele marathon en de estafetteloop.  

In Den Oever is de eerste verzorgingspost. sportdrank, water, banaan, ontbijtkoek.
Het monument op de afsluitdijk is het 12,3 km-punt. Hier gaat de 2e persoon van de estafettemarathon van start. Ook de lopers van de etappe Monument – Witmarsum (32.1 km) gaan op dit wisselpunt van de estafettemarathon van start.
Het traject Monument – Breezanddijk is 8.7 km. Bij Breezand is dan weer het wisselpunt van de marathonestafette en is er verzorging. Op dit punt starten de lopers van het traject Breezanddijk – Witmarsum 23.4 km.
Van Breezanddijk naar Kornwerderzand is 11 km. Het laatste stuk van Kornwerderzand naar Witmarsum is 12.4 km. De start dus van de 12.4 km-loop en bij Kornwerderzand gaat de laatste estafetteloper van start.
De deelnemers lopen richting Zurich en gaan door het tunneltje via het fietspad richting Bolsward.
Hier mogen geen auto's rijden. De auto's moeten via de snelweg, afslag Makkum en dan rechts naar Witmarsum.
Op het eind van het fietspad is het 42 km en 195 meter. De finish van de marathon waar wordt geklokt. Iedereen kan vandaaruit rustig uitlopen naar de finish in Witmarsum waar jullie feestelijk worden binnengehaald.
In principe moet de deelnemer zelf op eigen gelegenheid naar hun startplaats gaan. We zijn nog bezig busvervoer te regelen naar Hypolytushoef.
Bij de startplaatsen is wel parkeergelegenheid. Bij de starts hangen een startdoeken en is er een verzorgingspost ingericht.
Inmiddels heeft SV Friesland van diverse kanten enthousiaste reakties ontvangen op dit initiatief. Velen zien het bedwingen van de afsluitdijk als een bijzondere uitdaging.
Het inschrijfgeld wil men op 75 dubbeltjes houden en een leuke herinnering geven na het volbrengen. Men denkt aan een plaquette, oorkonde of handdoek met afbeelding van de afsluitdijk.
Online aanmelden kan al via www.svfriesland.nl