Met de 21e editie van de Natuurloop in Siddeburen gaat zaterdag 21 april het Loopcircuit Noord Nederland van start. Deze loop door het mooie natuurgebied rondom het Schildmeer heeft zijn bestaansrecht inmiddels ruimschoots bewezen. De wedstrijd gaat over 16.1 kilometer. Verder kan er deelgenomen worden aan de 4.5 en de 10 kilometer. Het startschot voor alle afstanden wordt om 14.00 uur gelost door de burgemeester van de gemeente Slochteren, de heer Geert-Jan ten Brink. Speaker is Harm Noor. Voor de wedstrijd is het gebruik van de ChampionChip vereist. Recreanten op de kortere afstanden kunnen met chip ook gebruikmaken van de tijdregistratie. Er kan eenmalig een chip worden gehuurd. Kosten € 2,50. Na afloop wel inleveren! De inschrijving vindt tot 13.30 uur plaats in sporthal De Springbok. Het parcours is grotendeel verhard. De routes zijn ten opzichte van voorgaande jaren enigszins gewijzigd. De organisatie biedt als extra service op de 16.1 kilomter hazen, herkenbaar aan ballonnen, voor de tempo`s 10 en 11 km/pu. Na afloop van de Natuurloop zal alsnog de prijsuitreiking van het seizoen 2011 plaatsvinden.
Van Artemis zijn hier voor uitgenodigd Jan Nienhuis, eerste bij de M55 en voor het 10e achtereenvolgende jaar winnaar bij de M50/55!, Simone Binnema, tweede bij de V40, Jantje Wiersema en Jeannet Bakema, tweede en derde bij de V50.
Voor 2012 gelden voor de wedstrijden de volgende gewijzigde leeftijdscategorieën: Mannen: senioren, 40+, 50+ en 60+. Vrouwen: senioren, 40+ en 50+. Voor meer informatie over de Natuurloop in Siddeburen zie: www.natuurloopsiddeburen.nl. Het Loopcircuit 2012 telt 9 wedstrijden, waarvan de Oethoesterloop in Uithuizen op zaterdag 7 juli nieuw is.
Voor meer details zie de website van het circuit: www.loop-circuit.nl   Het emailadres van het circuit is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Via dit adres kan men onder andere corresponderen over uitslagen.