Op zaterdag 15 september organiseerde de activiteitencommissie de jaarlijkse clubdag bij sportschool Veldwijk in Winsum. Deze keer hadden we gekozen voor één uur Zumba of één uur Spinning.. Bij binnenkomst kregen we eerst een kopje thee of koffie aangeboden met een plakje koek of cake. Daarna konden we onze energie kwijt! De deelnemers hadden van te voren aangegeven waar de belangstelling naar uit ging, Spinning of Zumba.
Foto´s van de clubdag zijn hier te vinden.
Zumba is freestyle en authentieke dansbewegingen op Latijns-Amerikaanse muziek. Tijdens de warming-up word je gelijk al meegetrokken door de opzwepende en aanstekelijke muziekklanken van de salsa, merengue, flamenco, reggaeton, rumba, calypso en zelfs hip-hop, waardoor je het gevoel hebt dat je in het zonnige Latijns-Amerika bent beland.
Zumba kent geen moeilijke choreografieën, waardoor de verleidelijke heupbewegingen en de korte danscombinaties makkelijk te volgen zijn. Tijdens de les kan iedereen op zijn of haar eigen niveau meedoen, en op die manier toch een complete workout volgen. Zumba is daardoor geschikt voor iedereen die van dansen, muziek en plezier maken houdt. 
Zumba werd begeleid door de enthousiaste Bo Veldwijk.

Spinning wordt ook wel indoor cycling genoemd. Spinning is een trainingsvorm waar iedereen aan kan deelnemen, ongeacht gewicht, sexe of leeftijd. Het is een conditie- en krachttraining door middel van hoog tempo fietsen op speciale spinning fietsen. 
Elke deelnemer bepaalt zelf zijn trainingsweerstand. Door de opzwepende muziek, de aansporingen van de instructeur en het gevarieerde programma is iedereen gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen.
Spinning werd begeleid door de ook zeer enthousiaste Marco Klein.
 
Tijdens deze workshops kwam ons hele lichaam goed los. 

Na deze activiteiten was er gelegenheid om te douchen en stond er een uitgebreid en goed verzorgd buffet klaar, dat door Grace Kwee was bereid.  Hier hebben we smakelijk van gegeten. 

Ondanks de geringe deelname kunnen we terug kijken op een gezellige clubdag. Foto`s volgen.

 De activiteitencommissie