2012bootcamp.JPGZoals ieder jaar traint groep 5 vanaf april altijd de laatste woensdag van de maand in het Lauwersmeer.
Dit zijn altijd fartlek trainingen dus er is niet een duidelijk van te voren vastgesteld programma. Het zijn de zogenaamde laat je verrassen trainingen. Deze laatste woensdag dus een verrassing in de vorm van een bootcamp training. Men wist echt niet wat er precies verwacht kon worden. Met bootcamp wil je kracht, conditie en souplesse opbouwen. Het is een fullbody trainingsmethode uit het Amerikaanse leger. De trainingen vinden in de natuur plaats.Er wordt getraind met het eigen lichaam en de materialen die in de natuur te vinden zijn.
Chris van Reeken eigenaar
van
www.buitengewoonbootcamp.nl kwam deze avond de training verzorgen. Om half zeven trokken we met 15 fanatieke Atemissers het bos in.Na het inlopen begonnen we met lichte warming-up oefeningen. Alle ledematen werden onderworpen aan een stevige prikkel. Daarna weer verder. En wat troffen we het met het weer. Een laat herfstzonnetje op deze avond, prachtige herfstkleuren, geritsel in de bosjes waarna een ree polshoogte kwam nemen wat er nu weer aan de gang was.
Hier wilden we van genieten dus alle oefeningen op de tankbaan. Dit past natuurlijk helemaal bij bootcamp. Er werd keihard gewerkt. Het is eigenlijk één grote interval training afwisselend lopen en oefeningen doen. Soms leek het
erop of was men aan het "tijgeren". Onder het mom van het is maar zand ging iedereen vol overtuiging te werk. Na dik een uur training kwamen we moe maar voldaan weer terug. Na nog even een groepsfoto te hebben gemaakt vertrokken we naar huize Postmus. Gea probeert ieder jaar iets lekkers te maken voor bij de koffie. De pompoen cake en de citroen taart lieten we ons goed smaken ! Het was weer een gezellige afsluiting van ons zomerseizoen. Als het aan deze trainer
ligt, gaan we zeker nog weer eens bootcampen. Chris bedankt namens ons allen, een hele leuke ervaring rijker waar we zeker wat mee kunnen. Verslag van Harm Jan Postmus. De foto is van Gert Jan Piek.