Gerik Mik (Sint Annen) heeft afgelopen vrijdagnacht opnieuw een vergeefse poging gedaan om vanaf Den Helder 100 kilometer langs de kust te lopen. Lees hieronder zijn verslag.

Hard Ball Edition, verslag
Afgelopen nacht was een soort herhaling van de eind januari versie. Alleen het aantal deelnemers was een stuk minder. Van de vijf aanmeldingen hebben twee zich afgemeld. Mark Zwart heeft problemen met zijn knie en Ferry van de Ent ligt met griep op bed. Om 22:04 starten we ( Henk Geilen, Roger Kempinski en Gerik Mik) bij Hotel Wienerhof in de Den helder. Via Bloemendaal naar de atletiekbaan van AV Suomi. Te lopen afstand 101km. Tot aan het strand lopen ik samen met Henk en Roger. Na een plaspauze alleen verder. De hele nacht verder niemand gezien op het stand. Alleen meeuwen, plevieren en vier zeehonden ?

Ik kon de zeehonden helaas niet duidelijk zien. Ze lagen op een zandbank voor de kust met een behoorlijk stuk water tussen ons. Misschien was het ook wel gewoon een paar hopen rommel. Het stand is prima te belopen. Strak als een biljart laken, hier en daar was mul zand en sporadisch nog wat sneeuw. Het weer is ook prima. Wind in de rug en de handschoenen kunnen uit. Maar net als voorgaande edities was het beste er na een kleine drie uur af. Dat strand en ik willen blijkbaar maar geen vrienden worden. Om 05:22 aankomst in Castricum. Rinus van de Wal heeft voor ons bij Blinckers een tas met eten en drinken neergezet. De tas was snel gevonden (Rinus bedankt). In de tas zatten ook spullen van Roger. Hij heeft de tas dus ook gevonden. Voor Castricum zag ik regelmatig het spoor van Henk en Roger maar na Castricum heb ik hun sporen niet meer op het strand gezien. Vanaf Castricum lopen ik regelmatig te slaapwandelen, sporen zijn me dan ook ontgaan. Bij de opgang naar Wijk aan Zee opeens weer een spoor. Was echter maar één spoor. Ik ben nog keer van links naar rechts gelopen. Het bleef er maar één. Blijkbaar is er maar één doorgelopen na Castricum. Als het Henk was heeft nu wel de juiste plek gevonden om het strand te verlaten :-) In Castricum al het besluiten genomen om voor de 75km optie te gaan. Vanaf Castricum alleen nog maar wandelen en dan in IJmuiden niet rechtsaf naar het strand naar links naar AV Suomi. Bij het clubhuis(10:16) staat er precies 75,0 km op de gps. Daar even gepraat met Martin Dekker en Carel Schrama. Mijn eerste woorden na een kleine 12 uur zwoegen en zwijgen op en rond het strand. En hoe verging het Henk en Roger? Henk is vlak voor Egmond aan Zee gevallen. Waardoor veel last van rug en heup. Hij is naar Castricum gestrompeld en heeft daar de trein genomen. Gelopen afstand 57km. Roger was onderweg af en toen de weg kwijt. Hij heeft uiteindelijk via de duinen Santpoort bereikt. Gelopen afstand 80 á 85km. Deze zomer is er waarschijnlijk weer een Zomer-editie van de Dutch Coast Ultra-run by night. Of ik die ga lopen weet ik nog niet maar begin 2014 wil ik zeker kijken of dat strand ik toch vrienden kunnen worden. Gerik Mik