In april jl. is onder leiding van Artemis trainster Marianne Waterman een groep van acht vrouwen gestart met de hardloopclinicStart to Run. De training om het hardlopen te leren. In deze groep bevonden zich ook drie leden, te weten Greet Damstra (helaas uitgevallen door blessure), Anja Schaaphok en Ilona Stoepker. De deelneemsters hebben de afgelopen weken naast de maandagavondtraining, wekelijks minimaal een keer voor zich zelf getraind en met elkaar gelopen. 
Afgelopen maandagavond was de laatste training met op het programma een duurloop van 3 kilometer. Twee deelneemsters waren door werk en ziekte afwezig. Uiteindelijk is er door de wel aanwezige toppers ondanks het warme weer zonder onderbreking ruim 4 kilometer afgelegd. Na deze laatste training kregen de deelneemsters een medaille en een kookboek voor hardlopers.
Dat de clinic goed is bevallen blijkt wel uit de medeling dat alle deelneemsters zich de komende weken gaan aansluiten bij de reguliere Artemistraining op de maandagavond en wel in groep 1 onder leiding van John Zwartenkot.
Het is de bedoeling in het najaar opnieuw een Start to Run clinic op te starten.
Op de foto staan van links naar rechts: Nicole Huisman, Getje van Zuiden, Marianne Waterman (Trainster), Anja Schaaphok, Fineke Bosscher en Ilona Stoepker. Foto volgt.