Gerik Mik uit Sint Annen heeft gisteren in alle luwte zijn 100e marathon onder de vlag van Artemis voltooid. Dit gebeurde in en om Eelde-Paterswolde waar de Drents Friese Woldrunners hun 36e en dit jaar laatste kleinschalige marathon organiseerden. Deze zeer gevarieerde Landgoederen Kerst Marathon met als start en finishplaats Paterswolde bestond uit vier verschillende omlopen van ruim tien kilometer door natuurgebieden waaronder de Onlanden en Vosbergen en over landgoederen zoals de Braak, Lemferdinge en Vennebroek. De ronden bestonden uit rustige wegen, fietspaden en verharde en onverharde bospaden.Gerik noteerde een tijd van 5.19.43 uur. Artemis feliciteert Gerik hierbij van harte met deze geweldige prestatie! Lees hieronder zijn verslag. 

 

Kort verslag van Gerrit Mik
Daar is hij dan een maand later dan geplanned. De 100ste marathon tijdens mijn lidmaatschap van Artemis. Na een DNF bij de Vollemaansloop 24 november 2018 nu wel de 100ste. Vier verschillende ronden vanuit Eelde. Hoofdzakelijk verhard maar elke ronde ook het nodige onverhard en als de dag vordert ook natter en modderiger.
Eerste twee ronden zonder problemen gelopen. Derde ronde was er weer de onwillige zenuw in mijn rechterbil. Tempo aangepast, kleinere stappen. Ronde vier weer alles onder controle. Ronde 1 en 2 liepen we in een een groep maar begin ronde 3 viel de groep uiteen en heb ik de rest van de marathon samen gelopen met Eddy Hedeman en Marc van der Valk.
Het weer was niet al te best maar het vermaak was zo groot dat we het het slechte weer niet echt hebben gemerkt. Finishtijd: 5:19:43 uur.