Met een eerste plaats voor Ricardo Damminga uit Baflo op de 10 kilometer bij de mannen senioren en twee derde plaatsen voor Erwin Vos uit Uithuizen bij de mannen 50+ op de 10 kilometer en voor Wim Ammeraal uit Leens bij de mannen op de 5 kilometer kwam Artemis vanmiddag in Uithuizen tijdens de 7e Oethoesterloop uitstekend voor de dag.

Deze loop werd vorig jaar door problemen over de datum begin juli met de organisatie van de Lopster Torenloop niet gehouden. Dit jaar werd derhalve door de organiserende Loopgroep-Kameleon voor de tweede zaterdag in april gekozen. Waarschijnlijk mede door het steenkoude weer vergezeld van sneeuwbuien lieten de deelnemers het in grote getale afweten. Op de 5 en de 10 kilometer stonden totaal slechts 87 deelnemers, waaronder negen vrouwen aan de start. In 2017 mocht de organisatie nog totaal 173 deelnemers begroeten.

Ook de afvaardiging van Artemis was met zes mannelijke leden aan de magere kant. Deze zes Artemissers presteerden echter naar behoren. Zo werd Ricardo Damminga op de 10 kilometer bij de mannen senioren verdienstelijk eerste in 39.46 minuten. Zijn voorsprong op de nummers twee en drie bedroeg respectievelijk 1.28 en 2.11 minuten. Erwin Vos werd op deze afstand bij de mannen 50+ verrassend derde in  46.24 minuten. Hij miste de prijsuitreiking.....hij stond thuis al onder de douche. Han Korhorn uit Kloosterburen werd in deze categorie met een tijd van 49.16 minuten keurig vijfde. De 50.27 minuten van Gerard Bekkering uit Uithuizen betekende een tiende plaats eveneens bij de mannen 50+. Op de 5 kilometer bij de mannen behaalde Wim Ammeraal een nette derde plaats in 21.35 minuten. Roelof Eltingh uit Warffum, afgelopen zondag nog succesvol in de Rotterdam marathon, werd op deze afstand zevende in 26.53 minuten.

Deze uitstekend georganiseerde loop had meer deelnemers verdiend. De foto`s zijn van Marnix van den Brink en J.W. Huizinga.