Prachtig weer, een gezellige sfeer, mooie routes, enthousiast publiek, voldoende vrijwilligers, een goede speaker en een goede organisatie vormden de ingrediƫnten van een geslaagde eerste editie van de Dikke Tien Runn in Feerwerd. Ondanks de grote concurrentie van de Lauwersmeer Marathon op dezelfde dag telde de organisatie gistermiddag op de 5 en de 10 kilometer totaal honderd deelnemers. De routes voerden de deelnemers vanaf de start/finish op het sportpark in Feerwerd door de omliggende dorpen waaronder Aduarderzijl. Nieuw voor de noordelijke regio was de plaatsing van een scherm bij de finish waarop op basis van een chip in het startnummer de naam, de afstand en de tijd van de finisher kon worden afgelezen. De 10 kilometer bleek na drie meldingen exact 10 kilometer te zijn waardoor de benaming de Dikke Tien eigenlijk al weer is achterhaald.

Artemis telde in Feerwerd vijf deelnemers, waarvan vier op de 10 kilometer en een op de 5 kilometer. Op de 10 kilometer behaalde Johan Vonck uit Garnwerd een knappe tweede plaats bij de mannen in 41.42 minuten.Zijn achterstand op de winnaar Henk Jan Scheepers uit Haren bedroeg 43 seconden. De Uithuisters Erwin Vos en John Walker finishten als negende en vijftiende in respectievelijk 45.44 en 49.12 minuten. De tijd van 58.30 minuten van Grietje Dijkmans uit Winsum was goed voor een negende plaats bij de vrouwen.

Marjan Vink uit Warffum liep voor het eerst een 5 kilometer onder de vlag van Artemis. Haar tijd van 26.57 minuten betekende een keurige 3e plaats bij de vrouwen. `En dan eindig je eens keer bij de eerste drie en dan zijn er alleen maar prijzen voor de winnaars`, somberden Marjan en Johan.

Op de site van deze run staan tientallen foto`s. Deze zijn maar gedeeltelijk te openen en al helemaal niet te downloaden. Dus bij deze tekst helaas geen foto`s.