Simone Binnema uit Eenrum heeft zaterdagmiddag in Stedum met overmacht de 10 kilometer van de Steemer Omloop bij de vrouwen 50 plus gewonnen.

De Steemer Omloop, de eerste loop in een serie van zes wedstrijden van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit 2019, telde op de 5 en de 10 kilometer totaal 155 deelnemers tegen 175 deelnemers in de beide voorgaande jaren. De wedstrijden omvatten een of twee ronden van 5 kilometer in en om Stedum. De lopers hadden te kampen met warm weer. 

De Artemis afvaardiging telde slechts drie leden, die alle drie aan de 10 kilometer deelnamen. De magerste opkomst sinds vele jaren. Simone Binnema was op de 10 kilometer bij de vrouwen 50 plus ongenaakbaar. Met een prima tijd van 45.36 minuten bleef ze haar naaste concurrenten Ans van der Meer en Tineke Roorda, beiden van de Loopploug Garrelsweer, ruim voor. Haar voorsprong bedroeg respectievelijk 7.13 en 15.08 minuten. Ricardo Damminga uit Baflo en Garco van den Berg uit Uithuizen behaalden beiden een achtste plaats. Ricardo bij de mannen senioren in 41.39 minuten en Garco bij de mannen 40 plus in 42.50 minuten.

De 10 kilometer bij de mannen werd gewonnen door Gerben Vermij uit Leens in 35.36 minuten. De winst bij de vrouwen ging naar Ineke Koldam uit Groningen in 38.41 minuten.

Een prima start van het Loopcircuit met een uitstekende Stedummer organisatie, gecompleteerd door speaker Jan Kooistra, de onmisbare schakel in dit circuit en in heel veel wedstrijden van de sv Friesland. De foto`s van Herman Rinket staan hier.