Gonny Houtman uit Winsum heeft gistermiddag met grote overmacht de 8 mijl (12.874 kilometer) bij de vrouwen 60 plus van de Steeds Beter Run in Eelde gewonnen.

De Steeds Beter Run was de zesde loop in een serie van negen wedstrijden van het Rabocup Assen Noord-Drenthe Loopcircuit 2019. De keuze-afstanden waren 4 mijl, 8 mijl en de halve marathon. De run kende met totaal 121 deelnemers een magere bezetting. De start- en finishlocatie was gesitueerd op het terrein van Verslavingszorg Noord Nederland bij de nieuwe kliniek Vossenloo aan de Oosterbroek. Het parcours door de bossen van Eelde ging deels over fiets-, doorweekte gravel- en zandpaden. 

Gonny Houtman was op de 8 mijl bij de vrouwen 60 plus oppermachtig. Met een tijd van 1.04.10 uur, waarbij de tweede ronde sneller werd gelopen dan de eerste ronde (negatieve split) finishte ze onbedreigd als eerste. Haar naaste belager volgde op 11.49 minuten. Met vijf overwinningen bij de vrouwen 60 plus gaat ze onbedreigd aan de leiding in het voorlopige tussenklassement van het circuit. Voor het winnen van het eindklassement zijn zes zeges nodig. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan. De eerstvolgende is de Zuidlaardermarktloop op zaterdag 12 oktober.

Speaker Harm Noor was weer ouderwets op dreef en bewees eens te meer dat hij van alle markten thuis is. De organisatie was hem hiervoor zeer dankbaar. De actiefoto is van Harry Koning.