Simone Binnema uit Eenrum is gistermiddag in de Omloop van Grolloo, de zesde loop in een serie van negen wedstrijden van het Loopcircuit Noord-Groningen, op de 10 kilometer derde bij de vrouwen 50-plus geworden.

De belangstelling voor de 4 mijl en de 10 kilometer viel enigszins tegen. Stonden er vorig jaar nog 250 deelnemers aan de start, gisteren wisten slechts 185 lopers het esdorp te vinden. Het parcours was grotendeels verhard en ging zowel door het dorp als langs de akkers, de weilanden en de boswallen van Grolloo. De lopers van de 10 kilometer liepen ook een deel door het bos.

Artemis telde op de 10 kilometer drie deelnemers. Bij de vrouiwen 50-plus behaalde Simone Binnema in de regen een keurige derde plaats achter Christien Koning uit Groningen en Bertha Bruggenkamp uit Westerbork. Simone noteerde een tijd van 45.47 minuten. Zij maakt zich op voor een goed eindklassement in haar leeftijdscategorie van het Loopcircuit. Om hiervoor in aanmerking te komen moet er aan zes wedstrijden worden deelgenomen. Ze voert inmiddels het tussenklassement aan. Wim Ammeraal uit Leens werd twaalfde bij de mannen 50-plus in 45.06 minuten. Bert Hulsing uit Groningen klasseerde zich als negende bij de mannen 60-plus in 51.36 minuten. De foto`s zijn van Toli Schanssema (Simone) en Zeger Zeilemaker.