Op Vlieland werd gisteren de Stortemelk Halve Marathon met keuze uit de afstanden 5, 10 en 21.1 kilometer gehouden. Het evenement was met totaal 925 deelnemers al tijden uitverkocht. Naast het gegeven dat met name de halve marathon door het geaccidenteerde parcours als zwaar bekend staat werd dit nog eens versterkt door een harde zuidwesten wind kracht 6. Kortom het was zwoegen voor de deelnemers.

Artemis was met drie leden aanwezig. Op de halve marathon liep Willem Hofman uit Winsum een tijd van 1.49.59 uur, goed voor een 21e plaats bij de mannen 40+. "Eerst in colonne tegen de harde wind in tot het Posthuys. Weinig zicht en daardoor gevallen. Voor de wind versnellen om onder de 1.50.00 uur te blijven", aldus Willem. Op dezelfde afstand kwam Peter van Ooijen uit Warfhuizen na 2.09.01 uur binnen. Hij verbeterde zijn persoonlijk record op de halve marathon met 4.33 minuten en werd met deze tijd 25e bij de mannen 60+. Gefeliciteerd! Jan Vos uit Uithuizen maakte voor het eerst na tien maanden ongemak zijn rentree op de 10 kilometer. Hij noteerde als 66e bij de mannen overall een keurige tijd van 51.28 minuten. Zijn reactie: "Lekker gelopen in een mooi tempo. Blij mee. Geeft hoop voor de toekomst". Fijn Jan dat je er weer bij bent.

Overigens maakten Janneke Cazemier en Geziena Vos  zich verdienstelijk in de verzorging. De foto`s zijn van Janke van der Schaaf.