De Winsumer Koos Durenkamp leverde afgelopen zaterdag in de Plantsoenloop een prima prestatie met een derde plaats op de 4 kilometer bij de Mannen 55-plus.

Het in prachtige herfstkleuren getooide Noorderplantsoen in Groningen vormde het decor van de 62e editie van de Plantsoenloop. Op de diverse afstanden stonden ongeveer 3000 deelnemers, waaronder veel scholieren, aan de start. Het door de regen veroorzaakte gladde parcours omvatte een rondje van twee kilometer over heuvelachtig terrein. 

De afvaardiging van Artemis bestond uit slechts vier deelnemers. Op de 8 kilometer (vier ronden) werd Ricardo Damminga uit Baflo 26e bij de mannen senioren in 34.59 minuten.  Plaatsgenoot Rene Hartlief finishte als 17e bij de mannen 35-plus in 36.39 minuten. 

Op de 4 kilometer (twee ronden) behaalde de 75-jarige Koos Durenkamp een keurige derde plaats bij de Mannen 55-plus in 20.03 minuten. Jeannet Bakema uit Loppersum, uiterst links op de foto in een rugby-outfit, noteerde een tijd van 27.50 minuten en werd hiermee negende bij de vrouwen 55-plus.