Jissy 4 mijlJissy Clevering en Claudia van der Muil, beiden uit Den Andel, hebben gisteren deelgenomen aan de eerste virtuele editie van de 4 Mijl van Groningen.

Deze virtuele editie telde bijna drie duizend deelnemers. De 34e reguliere editie van de 4 Mijl was afgelast in verband met het coronavirus. Een speciale app bood de deelnemers de gelegenheid een eigen route uit te zoeken die net zo lang was als de echte 4 Mijl. Claudia 4 mijlDoor deze app werd de beleving zo veel mogelijk nagebootst. Zo hoorde je het aftelmoment, het startschot, de aanmoedigingen van het publiek en updates van je tussentijden, gemiddelde snelheid  en de highlights langs het parcours. Na afloop volgde opname in het voor derden onbereikbare digitale uitslagenbestand.

Artemis telde twee deelneemsters. Jissy legde gisteravond haar 6.437 km in en rondom Den Andel af in 38.48 minuten. Claudia verkoos `s morgens een route op het strand van Texel en finishte na 45.11 minuten.

De organisatie spreekt van een groot succes en voor herhaling vatbaar. Ook elders in het land worden door de vele afgelastingen door het coronavirus steeds meer virtuele wedstrijden georganiseerd. Dit blijkt in een groeiende behoefte te voorzien. Foto`s volgen.