2020 0727 Fanny Kaper Oude Willem 17 07 21Fanny Kaper uit Winsum was afgelopen zaterdag op de 15 kilometer een van de ongeveer 150 deelnemers aan de 1e Hoeve aan den Wegloop.

De sv Friesland onder de bezielende leiding van Jan Kooistra organiseerde zaterdag al weer de vijfde kleinschalige wedstrijd sinds de versoepeling van de coronamaatregelen van begin juli. Kooistra krijgt hierbij inmiddels de onmisbare hulp van zijn kleinzoon en websitebeheerder Christiaan Valk, die de volledige administratieve kant van de organisaties zoals bij voorbeeld de vergunningen, de protocollen en het overleg met de diverse instanties voor zijn rekening heeft genomen. Ook de voor-inschrijving, de inrichting van de secretariaatswagen, de handhaving van de anderhalve meter afstand (behalve tijdens de wedstrijd zelf) en de controle op de verplichte gezondheidsverklaring behoort tot zijn takenpakket. Vele vrijwilligers zijn hen hierbij tot steun.

De 1e Hoeve aan de Wegloop met start en finish op camping Hoeve aan den Weg gelegen aan de Bosweg in Oude Willem  tussen Diever en Wateren telde vijf afstanden van 3.8 tot 21 kilometer. Alle routes voerden de deelnemers door het prachtige Drents Friese Wold. Er volgen om de veertien dagen nog drie Hoeve aan den Weglopen. Zie hiervoor onze loopagenda.

Het was zaterdag drukkend dus dorstig weer. De deelnemers konden onderweg gebruik maaken van drie verzorgingsposten. Volgens het corona-protocol moest men zelf de bekertjes met water pakken.

Fanny Kaper was de enige afgevaardigde van Artemis in Oude Willem. Zij behaalde op de 15 kilometer met een tijd van 1.42.22 uur een keurige zesde plaats bij de vrouwen. De rugnummers en tijden werden handmatig genoteerd.

De sv Friesland verdient een groot compliment voor de genomen initiatieven. Voor meer wedstrijden van deze actieve vereniging zie hun loopagenda. Doe een keer mee!

De foto is van Janke van der Schaaf.