Janneke en Arjan DokkumDe 20e editie van de gisteren gehouden Bonifatiusloop in Dokkum is een groot succes geworden. De organisatie, de Stichting Sportevenementen Noord-Oost Friesland, de Loopgroep Hugo Veenker en de Loopgroep Dokkum, bijgestaan door vele vrijwilligers konden maar liefst 500 deelnemers op de 5 kilometer, de 10 kilometer en de halve marathon welkom heten.

De start en finish van alle afstanden vond plaats op het terrein van de Bonifatiuskapel. De routes volgden de historische stad Dokkum met zijn molens, bolwerken en een blik op het keerpunt van de Elfstedentocht. De halve marathon ging nog verder langs de Dokkumer Ee richting het plaatsje Ee en weer terug naar Dokkum.

Janneke Cazemier uit Warffum was een van de 22 deelneemsters op de halve marathon. Zij finishte een week na het volbrengen van de loodzware Helsinki City Marathon na 2.05.27 uur, goed voor een elfde plaats.. Janneke: "Zo vlak als ik in Helsinki liep, zo`n verval had ik nu. Er was veel tegenwind. Ik liep al vanaf 8 kilometer op mijn tandvlees. Maar ik ben achteraf best trots op het eindresultaat gezien het parcours en de weersomstandigheden".

Arjan Hegge uit Winsum  nam met nog 137 mannen deel aan de 10 kilometer. Hij liep zijn snelste tijd ooit op deze afstand. Zijn 49.45 minuten betekende een verbetering van zijn oude toptijd met 1.01 minuten. Gefeliciteerd! Hij werd hiermee 62e.