Cascaderun HoogeveenHilda Broekhuizen uit Winsum heeft zondag een uitstekende prestatie geleverd door in Hoogeveen op de 10 Engelse mijlen is 16.1 kilometer bij de vrouwen 55 als tweede te eindigen.

Lopers, muzikanten, publiek, organisatie en vrijwilligers genoten volop van het zonnige weer aangevuld met af en toe een stevige wind tijdens de 14e editie van de Cascaderun. Deze run kon in 2020 en 2021 door corona niet worden georganiseerd.  Volgens de organisatie bekeken tien duizenden toeschouwers de verrichtingen van de ongeveer 7000 lopers op de verschillende afstanden. Het mooie parcours voerde deelnemers vanaf de start op het Raadhuisplein in het centrum van Hoogeveen richting Zuidwolde, langs de Hogeveense vaart weer terug naar het stadscentrum, waar de finish in de Hoofdstraat wachtte.

Artemis telde op de 16.1 kilometer drie deelnemers. Bij de vrouwen 55 behaalde Hilda Broekhuizen na twee eerste prijzen in de jaren 2018 en 2019 een keurige tweede plaats in 1.23.27 uur. Gefeliciteerd! Haar achterstand op de winnares in deze leeftijdscategorie bedroeg slechts 4 seconden. Hilda: "Ik ben niet tevreden. Te snel vertrokken. Het was erg warm en er stond veel wind. Ik had het zwaar. Na ongeveer 12 kilometer veel hinder van de gelegenheidslopers op de 5 mijl die daar op hetzelfde parcours aansloten. Ik liep niet goed, had overal last van, maar vooral van mezelf...". 

Jaap Smit uit Baflo liep bij de mannen 45 een verdienstelijke wedstrijd. Hij noteerde een keurige tijd van 1.18.38 uur en werd hiermee 26e. Jaap: "Het was warm maar ik heb heerlijk gelopen".

De 77-jarige Koos Durenkamp uit Winsum, ingedeeld bij de mannen 55, voltooide zijn wedstrijd na 1.38.17 uur, goed voor een 70e plaats. Koos: 'Het ging boven verwachting. Het was behoorlijk warm en er stond een stevige wind. Ik kon er deze keer goed tegen en ben niet in de problemen geweest. Ik ben heel tevreden met mijn tijd, Prima sfeertje daar".

Artemis-trainer Ben Stellingwerf uit Bedum behaalde bij de mannen 35 een eveneens uitstekende tweede plaats in 58.14 minuten. Gefeliciteerd!

De Cascaderun is een leuk, gezellig en uitstekend georganiseerd evenement die je een keer gelopen moet hebben.

De foto met v.l.n.r. Koos Durenkamp, Hilda Broekhuizen en Jaap Smith is van Jaap Smith.