Peter is afgelopen woensdag geopereerd. De operatie was langer en zwaarder dan verwacht. Hij is derhalve nog niet helemaal de oude. Zijn artsen gaven echter aan zeer tevreden te zijn over het verloop van de operatie. Hopelijk komt hij eind volgende week naar huis. Een kaartje sturen kan altijd, gezien de lange weg die soms via het ziekenhuis moet worden afgelegd kan de post beter via zijn huis verlopen. (de Lijnbaan 42, 9971 AM Ulrum). Ook in Eenrum is er aanstaande zaterdag de gelegenheid een kaart te tekenen. BERICHT van Peter Modderman

AAN:
De leden van Artemis

Ulrum, 16 december 2006


Beste mensen,

Afgelopen dinsdag ben ik weer ontslagen uit het UMCG. Ik heb precies 14 dagen in het ziekenhuis gelegen, alhoewel ik de laatste dagen meer zat (en liep) dan lag. De operatie was zwaar, duurde zeven uur en had een driedelig doel, nl. 1) het dichten van de fistel, 2) het aanmaken van een “Bricker”stoma en 3) het verwijderen van een door kanker aangetaste lymfeklierenbundel. Helaas was er nog een 4e doel, die van tevoren niet bekend was. nl. een enorme verkleving van de darmen. De artsen waren 2 uur bezig om die van elkaar los te peuteren.
Maar toen dat eenmaal was gelukt, ging het hen voor de wind. Gelukkig stond mijn conditie het toe om me zolang onder zeil te houden. Uiteindelijk kwam ik bij uit de narcose en kon men mij vertellen dat de operatie geslaagd was. De artsen gebruikten superlatieven als tevreden en meer dan tevreden, maar het blijft de vraag of de zoektocht naar het miniem kleine celletje dat prostaatkanker verder laat voortwoekeren, volledig is geslaagd. De tijd zal het leren. Het vermoeden dat de prostaatkanker ook weer de kop had opgestoken in het prostaatgebied werd gelukkig niet bewaarheid. Dat gebied was helemaal schoon.
Voorlopig blijf ik onder controle (in februari is mijn volgende bezoek).

Momenteel voel ik me elke dag sterker worden en beginnen mijn handen (en ook mijn benen) al weer te jeuken. Maar ik weet me koest te houden, helemaal omdat ik uitstekende verzorging geniet van een persoonlijke verpleegster, Abelien geheten.

Allemaal heel hartelijk dank voor de belangstelling in welke vorm dan ook! Ook namens Abelien.

Tot spoedig ziens.

Met hartelijke groet van Peter Modderman.


Tevens wensen Peter en Abelien jullie allemaal hele prettige feestdagen en een goede jaarwisseling.