28-dollison-tb.jpgHet opnieuw succesvolle Meeùs-Loopcircuit 2006 werd met de 15e wedstrijd afgesloten in een waterkoud Eenrum. Onder de 500 deelnemers aan de allerlaatste Lus van Eenrum in dit circuit bevonden zich ook 46 Artemissers (10 % van het totaal aantal deelnemers), waarvan de meesten meededen aan de hoofdafstand van 15.5 km. Drie prijzen vielen toe aan Artemis. Roelf van der Land bij de M55+ moest winnen om naaste concurrent Bert Gernaat ook in het eindklassement voor te blijven. Roelf nam vanaf de start het initiatief en bouwde per ronde zijn voorsprong langzaam uit. Het verschil op de meet bedroeg exact 35 seconden. Ed Vastenouw volgde op 2 minuten en behaalde een verdienstelijke 3e plaats.
Gonny Houtman verdedigde haar leidende positie bij de V50+ met verve. Aanvallen van naaste concurrentes Joke Rosier en Janny Hilbrands werden vakkundig gepareerd. In de laatste ronde vond ze het welletjes, versnelde het tempo en boekte met 1 en 3 minuten voorsprong haar 11e overwining in het circuit.
In Eenrum werden ook de eindprijzen van het circuit gebaseerd op de 8 beste wedstrijdresultaten uitgereikt. Artemis sprak ook hierbij met 4 van de 9 eindwinnaars en een derde plaats een woordje mee. Merwin Dollison bij de Msen, Jan Nienhuis, voor de 5e achtereenvolgende keer bij de M50+, Roelf van der Land bij de M55+ en Gonny Houtman bij de V50+ voor de 3e keer, waarvan een keer bij de V40+, stonden op de hoogste trede van het erepodium. Ed Vastenouw werd keurig derde bij de M55+. Verder waren er nog geldpremies voor Garco van den Berg (Msen:13e), Laurens Stiekema (M45+:10e), Douwe Zwart (M45+:11e), Peter de Vries (M50+:5e), Theo Miljoen (M50+:16e), Koos Durenkamp (M60+:4e) en Tini Visker (V40+:8e). Een prima afsluiting van een zeer geslaagd circuit met dank aan alle organisaties, sponsors, deelnemers en speaker Harm Noor. bekijk ook de uitslagenpagina.

NET NIET DROOG BIJ DE REGENBOOG
09 december 2006

verslag: Geert Houtman

21-houtmanC-zuidhorn.jpgJoris Kampen was bij de mannen afgelopen zaterdag in de Lus van Eenrum net als in 2005 opnieuw iedereen te snel af. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Sanne Buisman.

De BuyWays Lus van Eenrum over 15.5 km is traditioneel de laatste wedstrijd van het succesvolle Meeùs-loopcircuit. Bijna 500 lopers meldden zich in het waterkoude Eenrum. De laatste mogelijkheid om nog punten voor het eindklassement te vergaren, terwijl de deelnemers ook nog de laatste stempel voor spaarherinneringen konden krijgen.

Merwin Dollison en Jan Nienhuis, inmiddels winnaars van de eindklassementen bij de Msen. en M50+ kozen er voor om niet aan de start te verschijnen.

Nadat de lopers een rondje Oude Oosterweg hadden gelopen, kwamen ze in tegengestelde richting langs de jurywagen, die tegenover het kleinste hotel van de wereld was geposteerd.
Joris Kampen, Jan Venhuizen en Paul Zwama hadden zich toen al los gemaakt. Na de 3e ronde was het voor het publiek duidelijk dat de overwinning zou gaan tussen de nummers 1 en 2 van vorig jaar Joris Kampen en Jan Venhuizen. De soepel lopende Joris Kampen wist uiteindelijk Venhuizen van zich af te schudden. Met een sterke slotronde kwam de stadjer in 50.38 over de meet, slechts 7 seconden langzamer dan in 2005. Venhuizen eindigde op eerbiedwaardige afstand als 2e op 48 seconden achter de winnaar. De jonge Leenster Paul Zwama liep eveneens een prima wedstrijd en eiste de bronzen plek op door met een achterstand van 39 seconden achter Venhuizen te eindigen.

Bij de mannen 40+ was Jacob Vos opnieuw duidelijk te sterk. Didier Senay was de eerste 45-plusser met een uitstekende tijd van 52.59, waarmee hij 4e werd bij de mannen overall.
De overwinning bij de M50+ ging deze keer naar Rob Houtenbos uit Roden. Bij de M55+ was Roelf van der Land zijn naaste concurrent Bert Gernaat in een rechtstreeks duel om de eerste plaats in het eindklassement duidelijk de baas. Ed Vastenouw moest genoegen nemen met een overigens keurige 3e plaats. Tjibbe Pebesma toonde nog eens een keer aan bij de M60+ dit seizoen duidelijk de beste te zijn.

Bekend was dat de beslissing over de eindoverwinning bij de vrouwen senioren in Eenrum moest vallen.De door een blessure sinds september jl. afwezige Yvonne Georg moest in Eenrum deelnemen om de leidende Bertha Bruggenkamp een halt toe te roepen. Dat Sanne Buisman ook mee deed was voor het eindklassement onbelangrijk. Buisman geeft de voorkeur aan triathlons. Haar deelname betekende wel een enorme impuls voor de vrouwenwedstrijd. Buisman nam vanaf de start het initiatief. In het begin werd ze nog gevolgd door Georg en Bruggenkamp. Bruggenkamp moest al na de 2e ronde afhaken. Een kleine tempoverhoging van Buisman bleek uiteindelijk ook Georg te veel te zijn. Buisman finishte als 1e in een tijd van 1.00.38, op slechts 15 seconden gevolgd door Georg. Bruggenkamp eiste de 3e plaats voor zich op ruim 2 minuten achter Georg.
Bij de vrouwen 40+ ging de overwinning dankzij een uitstekende laatste ronde naar Inge Wulffele, gevolgd door Janet de Jong en Hiltje Venema. Gonny Houtman bij de vrouwen 50+ was haar naaste belagers Joke Rosier en Janny Hilbrands opnieuw te snel af en boekte haar 11e overwinning in het circuit.

Na afloop van de Lus van Eenrum werden in het welbekende café Bulthuis ook de winnaars van de 9 eindklassementen, gebaseerd op de beste 8 wedstrijdresultaten, bekend gemaakt.

We noteerden de volgende winnaars:
vrouwen senioren: Yvonne Georg; vrouwen 40+: Hiltje Venema en V50+: Gonny Houtman Artemis) mannen senioren: Merwin Dollison (Artemis): mannen 40+: Jacob Vos; mannen 45+: Didier Senay; mannen 50+: Jan Nienhuis (Artemis); mannen 55+: Roelf van der Land (Artemis) en mannen 60+: Tjibbe Pebesma. Namens Artemis behaalde Ed Vastenouw nog een keurige 3e plaats bij de M55+.
Eervolle vermeldingen waren er voor de jonge talenten Jan Stuursma en Wilma de Vries.
Peter Modderman werd door hoofdsponsor Meeùs uitgeroepen tot hardloper van het jaar.

Rest een welgemeend woord van dank voor de hoofdsponsor, de overige sponsors, de organisaties/verenigingen, de deelnemers en last but not least speaker Harm Noor voor het welslagen van het Meeùs-loopcircuit 2006.