lezen.gif Diverse leden van Artemis uit Winsum waren het afgelopen weekend actief tijdens de uitoefening van wandel-, nordic walking- en hardlooptrainingen. Zo werd het fraaie landschap van Noord-Groningen van Lauwersoog tot Oosternieland door de Artemissers verkend. Voor een grote groep van Artemis waren de trainingen een testcase voor de Groet-uit-Schoorl-run, die het komende weekend in de omgeving van het Noord-Hollandse Schoorl wordt georganiseerd en waarheen de Artemissers per bus vertrekken. Ze kiezen daar uit afstanden van 21,1 en 30 kilometer.
Naast de Nordic walkers, wandelaars en de hardlopers van Artemis kwamen het afgelopen weekeinde een drietal Artemissers uit in wedstrijden.
Janneke Cazemier uit Warffum bezocht de Pinguïnloop te Drachten, die daar voor de 15e keer werd georganiseerd door de trim- en zwemclub DZ&PC de Pinguin. De Warffumse voltooide de 30 kilometer lange loop in 2.48.18. Ze eindigde daarmee op de 4e plaats in de categorie Vrouwen. Aan de Pinguïnloop deden ruim 320 lopers mee.
In het Overijselse Holten werd de 10e Holterbergcross georganiseerd. Deze loop van de AV Holten omvatte een cross van 8 kilometer op de flanken en de top van de Holterberg. Merwin Dollison kwam daarin namens Artemis uit. En hij vestigde meteen de volle aandacht op zich, want hij wist de wedstrijd bij de mannen senioren te winnen in een tijd van 33.08. In totaal eindigde de Winsumer op de 2e plaats met een achterstand van slechts 12 seconden op de winnaar Leon Sandeman uit Rijssen.
Afgelopen zondag reisde Hans Lammers uit Winsum namens Artemis naar Zeegse om daar deel te nemen aan de Arnoud Magnin wintercross. Deze loop van 8 kilometer werd georganiseerd door loopgroep de Drentsche Aa en telde bijna 280 deelnemers. De inwoner van Winsum eindigde op de 65e plaats in een tijd van 38.30.