Iedere week zal hier het persbericht van Peter Modderman komen.

Artemis actief in Haren
Onder een heerlijk voorjaarszonnetje streden afgelopen zaterdag ruim 800 hardlopers hun strijd op het fraaie parcours van de “halve marathon van Haren”, een loop van 21,1 kilometer door Onnen en het Noordlaarderbos. De halve marathon van Haren was de eerste wedstrijd van het Meeùs-loopcircuit 2007. De wedstrijd telde meer dan 500 deelnemers. Namens Artemis waren zo’n 30 leden actief. Jaap Vis was de snelste Artemisser en wist nog binnen de 1.20 over de streep te komen. Zijn prestatie was goed voor de 2e plaats bij de mannen 50+. Jan Nienhuis komt dit jaar uit in de categorie mannen 55+. Ook in deze klasse was hij iedereen de baas en eindigde op bijna een minuut van clubgenoot Vis. Roelf van der Land uit Uithuizen was de derde Artemisser die een podiumplaats wist af te dwingen. Zijn tijd van 1.24.12 was goed voor de 3e plaats bij de mannen 55+ in een tijd van 1.24.12. Bert Schaaphok, Wim Ammeraal, Gerrie Stiekema en Tiny v.d.Muil verbeterden in deze loop hun persoonlijke record. Saher Yousef uit Heerenveen was de snelste atleet van de loop in Haren (1.11.48).

Persoonlijk record voor Margreet Bakker in Diever
In Diever werd zaterdag de 8e Drents Friesewold marathon georganiseerd. Naast de hoofdafstand van 42 kilometer was er ook een wedstrijd over 10 kilometer. In deze loop kwam namens de Winsumer hardloopclub Artemis ook Margreet Bakker uit Pieterburen uit. De loopster uit Pieterburen eindigde in de categorie vrouwen 35+ als 9e in een tijd van 52.05. Met die tijd vestigde ze een persoonlijk record.