Aleida Groothoff is vanmiddag in de loodzware Enschede Marathon bij de V40+ als 14e gefinisht in een tijd van 4.15.27 uur. Het kwik liep op tot 26 graden.

Verslag van Aleida Groothoff
Nou, dat was me wat, wat een marathon.
Het was warm, bij de start 21-22C in de volle zon, dit liep in de komende uren op tot 26C.Tot 16 km ging het prima, bij de 18 km dacht ik dat een halve marathon met deze temperaturen ook wel genoeg zou zijn. Maar ik moest nog een volle ronde...
Ben toch maar doorgegaan, veel drinken, banaan eten bij de posten, m n spons weer lekker koud achter in de nek, en maar weer verder.
De laatste 10 km was over de busbaan naar Glanerbrug, rondje door het warme dorp (leek op de hitte in Ulrum bij de halve van Lauwersoog, de hele marathon leek overigens op 3x de halve van Lauwersoog),en dan weer dezelfde busbaan terug op de finish aan.
Hier zag je dat het niet meer wou, er werd veel gewandeld, mensen zaten onwel langs de kant, braken, de ambulances en politiewagens met gillende sirenes vlogen een paar keer over de busbaan. Het viel me wel op dat toen ik terugliep richting finish er geen lopers meer aan de andere kant liepen.
Bij thuiskomst kwam ik erachter dat de organisatie de laatste lus van 6.5 km had afgesloten (ivm de overbelaste hulpdiensten), de lopers konden vanaf dit punt rechtstreeks naar de finish. Ik heb dus nog geluk gehad, ik kon de marathon uitlopen...
Het was loodzwaar, vanaf de 2e ronde had ik pijnlijke bovenbenen, maar ik heb m uitgelopen.. de tijd viel me zelfs nog mee..

En dan hoor je op de terugweg in de auto: Morgen koeler, maxima rond 16 graden......

Het is een mooie marathon met enthousiast publiek, maar de volgende keer graag een stuk koeler