002-30april2010-oranjerunDe deelnemers aan de 2e OranjeRun in Oldehove, met keuze uit de afstanden 5, 10 en de hoofdafstand de halve marathon, hadden vanmiddag te kampen met een harde wind. De routes voerden de 400 deelnemers door het eeuwenoude nationale landschap Middag Humsterland. Artemis telde op de drie afstanden totaal 27 deelnemers. Podiumplaatsen waren er bij de V50+ voor Gonny Houtman, 2e in een tijd van 1.39.54 uur en voor Jantje Wiersema, die met een tijd van 1.49.26 uur in haar eigen woonplaats verrassend de 3e plaats voor zich opeiste. Koos Durenkamp werd keurig 3e bij de M60+. Hij finishte na 1.39.44 uur. Verder waren er nog 6 klasseringen bij de eerste tien in de diverse leeftijdsklassen. Merwin Dollison was verreweg de snelste op de 5 km. Hij kwam na 16.41 min. over de finish. Hilda Broekhuizen, Koen Tillema, Jacqueline Kramer, gehaast door Harm-Jan Postmus, en Marja Franssens liepen een Pr op de 21.1 km. Hermien Boomgaardt en Ineke Berendsen verbeterden hun Pr op de 10 km. Allen gefeliciteerd! Dirk de Weert, gehaast door Magriet Taselaar, voltooide zijn eerste halve marathon. Bert Schaaphok loodste zijn dochter Valerie door haar eerste zware halve marathon heen. Invaller speaker Jaap Smit voorzag de deelnemers en het publiek van veel deskundige informatie. Voor meer informatie zie de uitslagenpagina. Klik op de namen van de fotografen van de foto`s. Deze zijn gemaakt door Flip Slik en Aad van der Drift. Verder zijn er foto's gemaakt door Rein Vrugt. Van de het wandelen hier, van de kinderspelen hier, van de halve marathon hier en nog diverse  anderen hier.  Klik hier voor een gefilmde reportage op www.oldehove.info, of kijk bij lees meer...........

Halve marathon Oldehove                    Verslag Dirk de Weert
 
Na een makkelijk gelopen 10 mijl in Siddeburen en een weekje rust gingen we op pad om de halve marathon in Oldehove te lopen. Magriet Taselaar onze trainster van de donderdagavond groep had me aangeboden om bij me te blijven en me zo te steunen om m’n eerste halve marathon tot een goed einde te brengen.
De eerste 10 kilometer ging behoorlijk goed in een tijd van 1.01.30. Magriet had al wel meerdere malen gezegd het iets rustiger aan te doen maar eigenwijs en niet luisteren natuurlijk, hetgeen me in de tweede helft behoorlijk opbrak.
Na 12 kilometer zat ik er doorheen en was zo moe dat ik meerdere keren moest wandelen. Dit was me nog nooit gebeurt tijdens de trainingen en een hele vreemde gewaarwording. Magriet bleef me steunen en aanmoedigen, dat was maar goed ook want ik begon het toch wel steeds moeilijker te krijgen.
Had ik maar beter geluisterd en de eerste kilometers wat rustiger aan gedaan, want na de eerste 12 komen er nog 9, maar de aanhouder wint en na een tijd van 2.18.10 ging ik kapot over de streep. Moe maar voldaan en met dank aan Magriet kijk ik toch terug op een geslaagde eerste halve marathon. Klik hier voor foto's van mijn eerste halve marathon.