Arjen Kwint uit Loppersum was zondag 17 november jl. een van de bijna 10.000 deelnemers in de marathon van Valencia. Hij kwam na veel problemen in het laatste gedeelte van de wedstrijd na 4.44.27 uur over de eindstreep, goed voor een 1960e stek bij de mannen40. Lees zijn verslag bij Lees meer....

 

Na mijn succesvolle marathon in Hamburg van dit voorjaar besloot ik om ook in het najaar nog een marathon te lopen. Mijn keuze viel op Valencia omdat de finish die ik in een folder had gezien mij bijzonder aantrok.

Gelijk na de zomervakantie begon ik met de voorbereiding. De voorbereiding liep naar wens totdat ik op Texel een kuitblessure opliep. Ik had nog de hoop dat ik na een drietal weken weer verder kon met mijn voorbereiding, maar helaas. Bij een enkele poging toch weer licht last en om niet verder te forceren stopte ik dan gelijk en nam gelijk weer rust.

Het weekend van de marathon kwam eraan en aangezien het mij niet alleen om de marathon gaat maar ook om een leuk weekend met mijn vrouw Odette reisden we af naar Valencia.

Mijn doelstelling was starten en geen last van mijn kuit krijgen.

Zondagmorgen om 9 uur was het zover. De start. Ik begon met een tempo van 10 kilometer per uur. Zo liep ik genietend van de stad Valencia en het strand en de zee. Eigenlijk liep ik redelijk makkelijk de eerste 15 kilometer. Daarna voelde ik al wel dat ik weinig getraind had. Toch kon ik mijn tempo nog zo'n 10 kilometer volhouden. Daarna voelde ik dat ik moest forceren om dit vol te houden. In mijn gedachten had ik echter de finish voor me. Over het water en dan een medaille. Ook ging ik rekenen. Als ik nu zou wandelen zou ik dan nog binnen de limiet van 6 uur komen? Zo kwam ik bij het 29 kilometer punt. Vlakbij het hotel. Stoppen of doorgaan. Ach dacht ik, de zon schijnt, laat ik maar doorgaan. Afwisselend wandelend en hardlopend liep ik zo'n 7 kilometer per uur gemiddeld. De finish kwam dichterbij. Nog een paar mooie toeristische gebouwen langs en eindelijk zag ik het finishcomplex. De laatste kilometer weer hardlopend en juichend over de finish. 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook