Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2021-09-25 SINT ANNAPAROCHIE De 10 Engelse Mijlen van Sint Annaparochie 11.00
2021-09-25 VEENHUIZEN Herfst Crossloop 10.30
2021-09-25 GRONINGEN KardingeRun voor Bikkels 10.00
2021-09-25 THESINGE Thaisner Dorpsrun 15.30
2021-09-26 WEITEVEEN Bargerveen Trailrun 10.30
2021-09-26 BERLIJN (D) BMW Berlin Marathon 09.15
2021-09-26 NIJVERDAL Cityrun Nijverdal 12.00
2021-09-26 GRONINGEN KardingeRun voor Bikkels 10.00

2021 0919tochtomdenoordHarry 2 x 40 km 1Duizenden wandelaars liepen afgelopen weekend onder ideale weersomstandigheden en in opperbeste stemming de 15e Tocht om de Noord. Het wandelevenement stond vanwege corona in het teken van 75 jaar +1 Bevrijding in Groningen. Alle vijf zintuigen deden deze keer mee. Met onderweg bands en koren om de wandelaars aan te moedigen. Er werden verhalen verteld middels grote foto`s over de vrijheid langs de route. Er werd door veel bijzondere historische locaties gewandeld.  Ook kon men onderweg letterlijk en figuurlijk proeven van oorlog en vrijheid. Deze editie was er vanwege corona geen vervoer met bussen naar de start maar reizen met de trein met het station als startplaats. Ook geen maaltijd na afloop maar een wadelhap onderweg.

2021 0919tochtomdenoordHarry 2 x 40 km 2De Tocht om de Noord liep dit jaar via 2 bevrijdingsroutes, die beide eindigden in Delfzijl. Farmsum en Delfzijl waren de laatste plekken in de provincie Groningen waar de Duitsers nog lang stand hielden, alvorens te capituleren. De eerste route op zaterdag liep globaal vanaf Uithuizen (startplaats 40 kilometer) via Uithuizermeeden (startplaats 26 kilometer) door de kop van Groningen naar Delfzijl. Vooral in het Groningse dorp Holwierde is in het voorjaar van 1945 nog hevig strijd geleverd. De tweede route op zondag ging van Groningen CS (startplaats 40 kilometer) langs het Damsterdiep via Loppersum (startplaats 21 kilometer) naar Delfzijl, waar o.a. bij Ten Post, Winneweer en Garrelsweer nog stevig is gevochten.

2021 0919tochtomdenoordHarry 2 x 40 km 3Artemis telde tien deelnemers waarvan het grootste compliment gaat naar Valerie Schaaphok en Harry Hammenga die beide dagen de maximale afstand aflegden. Claudia van Muil liep zaterdag 26 en zondag 40 kilometer. Jacqueline Breukelman, Roelof Eltingh, Gonny Houtman, Klazien Korhorn en Jaap Smith noteerden op zaterdag 26 en op zondag 21 kilometer. Wineke Snippe voltooide op zaterdag 26 kilometer en Janneke Cazemier beperkte zich op zondag tot 21 kilometer. Janneke had vrijdag al de Vrouwenmars https://www.tochtomdenoord.nl/wandeltochten/vrouwenmars van Westerbork naar Groningen over een afstand van 42 kilometer gewandeld. Ook Rixt Langeveld volbracht deze mars.

De 15e editie van de Tocht om de Noord was opnieuw weer een geslaagd evenement met dank aan alle betrokken organisaties, instanties, verenigingen, vrijwilligers, fotografen en muzikanten.

De gemeente Westerkwartier zal in 2022 als gastgemeente fungeren.
Foto's van Artemisleden

 

De sv Friesland organiseerde afgelopen zaterdag de Loop om `t Bildt. Een kleinschalig evenement met totaal 135 deelnemers verdeeld over vijf afstanden. De start was  nagenoeg voor de deur van Jan Kooistra, de grote animator van de sv Friesland. De organisatie stond garant voor een gemoedelijke loop, een prima verzorging en duidelijk gepijlde routes. Hoogtepunt van de route was de Oudebildtdijk met 12,1 kilometer volgens de organisatie de langste straat van Nederland. Onderweg waren de boeren druk bezig met de aardappeloogst.

Arjen Kwint uit Loppersum deed, in de voorbereiding voor de nog komende lange afstanden, mee aan de 30 kilometer. Hij legde deze afstand af in 2.55.44 uur en klasseerde zich hiermee als 10e bij de mannen 45.

Arjen: "Ik liep eigenlijk harder dan ik van plan was. Daarom besloot ik hiermee door te gaan om te kijken hoever ik zou komen. Na 25 kilometer zakte mijn tempo in. Een kilometer later was de tank leeg en heb ik een paar honderd meter gewandeld. De laatste drie kilometers gingen op het tandvlees naar de finish. Al met al ben ik tevereden met mijn tijd".

2021 0921aleidamartinieGroningen Atletiek organiseerde afgelopen vrijdagavond op de atletiekbaan in het Stadspark de Martini Tien. Een nieuw evenement over 10 kilometer dat afgewisseld met de Martini Marathon om de twee jaar zal worden gehouden met als opzet de baanatleten met de atleten op de weg bijeen te brengen. Totaal stonden er 45 lopers, waaronder 10 vrouwen, aan de start. De start volgende op basis van verwachte eindtijden in meerdere groepen. 

Aleida Groothoff uit Winsum was een van de tien vrouwelijke deelnemers en rondde haar 25 ronden van 400 meter af  in een keurige tijd van 47.50 minuten. Ze werd hiermee vierde. De winst ging naar de Groningse Erika Broekema in 42.25 minuten.

'Ik ben weer los. Op de baan lopen vind ik wel leuk. Het weer was perfect. Het ging tijdens mijn rondjes best goed. Weer een mooi begin na een lange stilstand", aldus Aleida.

Hierbij voorzover bekend een overzicht van Artemisleden die in 2021 deelnemen aan grote (inter)nationale wedstrijden. Zondag 31 oktober Remscheid (D) 42.195 km: Arjen Kwint. Zaterdag 6 november Terschelling 10 km: Wineke Snippe. Zondag 7 november Terschelling 42.195 km: Willem Hofman. 21.1 km: Elizabeth Hofman. Zondag 5 december  Positano (I) 54 km: Arjen Kwint.  Zaterdag 18 december Ameland 21.1 km: Hilda Broekhuizen. Sta je er niet bij of loop je elders dan graag een berichtje naar Geert Houtman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

2021 4mijlAssenFanny Kaper en Wineke Snippe, beiden uit Winsum en de stad-Groninger Marnix van den Brink hebben afgelopen zaterdag gelijk vorig jaar  weer deelgenomen aan de 4 Mijl van Assen. Dit evenement met start en finish op het Anne Frank Plein in de wijk Marsdijk telde 1100 voor-inschrijvers. Hiervan verschenen er uiteindelijk 850 aan de start. De organisatie was bij aac`61 weer in vertrouwde handen.

Genietend van prachtig loopweer noteerde Fanny (startnummer 364) een tijd van 36.57 minuten en werd hiermee 63e bij de vrouwen masters. Ze verbeterde haar persoonlijk record op deze afstand met 1.23 minuten. Gefeliciteerd! Wineke (startnummer 494) kwam als 108e bij de vrouwen masters binnen na 41.44 minuten. Een zeer tevreden Marnix finishte na 29.47 minuten als 72e bij de mannen masters.

De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door de Assenaar Tom Hendrikse in 18.44 minuten. Bij de vrouwen zegevierde Nikita van Lierop uit Rotterdam in 23.26 minuten. Beiden liepen een parcoursrecord.

Foto: Wineke Snippe.

2021 0911winschotenrunWinschoten stond afgelopen zaterdag weer in het teken van de Run. Een hardloopevenement bestaande uit een 100 kilometer-, een 50 kilometer- en een 10 x 10 kilometer estafette wedstrijd. Artemis telde ooit zes! estafette teams in Winschoten. In deze editie was alleen de Winsumer Willem Hofman van de partij. Willem volbracht drie ronden van 10 kilometer en noteerde voor deze zeer constant gelopen 30 kilometer een tijd van 2.46.49 uur.

Lees hieronder zijn verslag.
Foto: familie Hofman.

GJRGeert Jan Reinders uit Loppersum heeft maandagavond meegedaan aan een 10 kilometer prestatietocht in en om Ten Boer.

Deze loop, bekend als de Minimarathon Ten Boer, wordt  al jarenlang georganiseerd door Sportrecreade Ten Boer onder aanvoering van Jannes Nijboer. Nijboer is ernstig ziek. Reden voor de organisatie om de benaming van het evenement te wijzigen in Jannes Nijboer Loop.

Het opstarten van hardloopactiviteiten aan het einde van de corona-periode valt nog niet mee. Gemeenten verlenen slechts onder strikte (corona) voorwaarden een vergunning. Zo ook voor Ten Boer waar bij voorbeeld zowel op de 5 alsop de hoofdafstand de 10 kilometer om de 30 seconden in groepjes van zes lopers kon worden gestart. Voor beide afstanden meldden zich totaal 110 deelnemers. Geert Jan Reinders was de enige afgevaardigde van Artemis. Hij kwam uit op de 10 kilometer bij de Mannen 60+. Zijn keurige tijd van 58.17 minuten was goed voor een elfde plaats.

"Het was fantastisch loopweer: een beetje zonnig, weinig wind en rond de 20 graden. Ik ben blij met mijn gelopen tijd. Alle deelnemers kregen na afloop een speciale medaille vanwege 50 jaar Sportrecreade Ten Boer. De organisatie was uitstekend. Het is een mooi parcours dat volgend jaar meer deelnemers verdient", aldus Geert Jan.

De foto is van Henri Burger.

 

 

Artemislid en ultraloper Gerik Mik uit Sint Annen heeft afgelopen zaterdag met succes deelgenomen aan een loodzware kleinschalige trail in het Duitse Zierenberg, gelegen in de deelstaat Hessen nabij de stad Kassel. Het betrof een  trail op uitnodiging over een afstand van 83 kilometer met 2600 hoogtemeters. Er waren vier ronden van ongeveer 10 kilometer uitgezet, die zowel linksom als rechtsom moesten worden afgelegd. Gerik noteerde een tijd van 15.29.29 uur en klasseerde zich hiermee als vierde bij de mannen. ''Blij met weer een wedstrijd. Het was een echte trail', aldus Gerik. Lees hieronder zijn verslag.

Vanaf woensdag 25 augustus, morgen dus, kunnen we weer gebruik maken van de kleed-en douchegelegenheid van de vv Winsum op het nieuwe Geert Reinders Sportpark.

Kleedkamer 1 is toegewezen aan de dames, de heren kunnen kleedkamer 2 gebruiken. 

De deuren van de kleedkamers mogen in verband met o.a. de brandveiligheid niet worden afgesloten.

In de kleedkamers zijn opbergruimtes aanwezig voor waardevolle kleding/spullen die met een codeslot zijn af te sluiten. Graag onderling per trainingsgroep afspreken welke code er wordt ingesteld en deze met enige regelmaat wijzigen.

Samenvattend met ingang van morgen vertrekken we niet meer vanaf de parkeerplaats bij het zwembad maar vanaf het nieuwe sportpark.

 

poster start to runOp maandag 6 september starten we weer met een beginnerscursus hardlopen! 

Yakult Start to Run maakt van jou in zeven weken een hardloper! Met deze hardloopcursus van de Atletiekunie (KNAU) leer je van een proffesionele trainer, Marianne Waterman, op een verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt zes weken en in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finishloop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen. En het leukste is dat je het niet alleen doet. Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stap. 

Voor meer informatie en aanmelding zie: https://hardlopen.nl/yakultstarttorun/fysieke-cursus

2020 0727 Fanny Kaper Oude Willem 17 07 21Fanny Kaper uit Winsum was afgelopen zaterdag op de 15 kilometer een van de ongeveer 150 deelnemers aan de 1e Hoeve aan den Wegloop.

De sv Friesland onder de bezielende leiding van Jan Kooistra organiseerde zaterdag al weer de vijfde kleinschalige wedstrijd sinds de versoepeling van de coronamaatregelen van begin juli. Kooistra krijgt hierbij inmiddels de onmisbare hulp van zijn kleinzoon en websitebeheerder Christiaan Valk, die de volledige administratieve kant van de organisaties zoals bij voorbeeld de vergunningen, de protocollen en het overleg met de diverse instanties voor zijn rekening heeft genomen. Ook de voor-inschrijving, de inrichting van de secretariaatswagen, de handhaving van de anderhalve meter afstand (behalve tijdens de wedstrijd zelf) en de controle op de verplichte gezondheidsverklaring behoort tot zijn takenpakket. Vele vrijwilligers zijn hen hierbij tot steun.

De 1e Hoeve aan de Wegloop met start en finish op camping Hoeve aan den Weg gelegen aan de Bosweg in Oude Willem  tussen Diever en Wateren telde vijf afstanden van 3.8 tot 21 kilometer. Alle routes voerden de deelnemers door het prachtige Drents Friese Wold. Er volgen om de veertien dagen nog drie Hoeve aan den Weglopen. Zie hiervoor onze loopagenda.

Het was zaterdag drukkend dus dorstig weer. De deelnemers konden onderweg gebruik maaken van drie verzorgingsposten. Volgens het corona-protocol moest men zelf de bekertjes met water pakken.

Fanny Kaper was de enige afgevaardigde van Artemis in Oude Willem. Zij behaalde op de 15 kilometer met een tijd van 1.42.22 uur een keurige zesde plaats bij de vrouwen. De rugnummers en tijden werden handmatig genoteerd.

De sv Friesland verdient een groot compliment voor de genomen initiatieven. Voor meer wedstrijden van deze actieve vereniging zie hun loopagenda. Doe een keer mee!

De foto is van Janke van der Schaaf.

 

 

 

 

2021 0713HANKORHORNHiernaast een leuk interview van Johan Staal met Han Korhorn geplaatst in de abonnee-editie van de Ommelander Courant  van 12 juli 2021. Klik op het artikel voor een vergroting.

Met de Artemis prestatielopen mei 2021 is er een einde gekomen aan de vele extra activiteiten in de coronaperiode.

Prestatielopen maandag

Deze prestatielopen, een initiatief van de activiteitencommissie en de trainers, lieten de leden de keuze om binnen de eigen mogelijkheden een 5, een 10, een 15 dan wel een 21.1 kilometer of een of meer afstanden hiervan te lopen. De gelopen afstand en tijd dienden vervolgens te worden vermeld in de groepsapps. Een leuke activiteit met uiteindelijk 16 deelnemers. Zie hiervoor bij de wedstrijduitslagen. Annica Doornbos, Elizabeth Hofman en Fanny Kaper hebben zelfs aan alle afstanden meegedaan. De prijzen, een waardebon van sporthuis Winsum, beschikbaargesteld door de activiteitencommissie, werden tijdens de afgelopen maandagavondtraining door Hilda Broekhuizen uitgereikt aan Annica en Fanny. Gisteravond tijdens de woensdagavondtraining waren Wim Ammeraal en Aleida Groothoff de gelukkigen. Gefeliciteerd winnaars! De foto`s zijn van Gonny Houtman.

Een lange periode zonder training maar wel met activiteiten zoals de precisielopen, de winterbeeldenloop. het regiokwartet met de onderdelen molens, kerken, bruggen en buurtschappenbordjes en de prestatielopen in mei, is voorbij. Met dank aan de inventiviteit van onze trainers gedeeltelijk samen met de activiteitencommissie. De sfeer binnen de vereniging heeft er  bepaald niet onder geleden.prestatielopen woensdag

Gelukkig zijn de coronamaatregelen versoepeld waardoor er weer op een bijna normale manier met veel plezier gezamenlijk getraind kan worden en binnenkort aan wedstrijden kan worden meegedaan. Met name in de provincie Friesland wordt in juli weer een begin gemaakt met het organiseren van wedstrijden. Zie hiervoor onze hardloopkalender www.loopjeloopje.nl 

Veel plezier tijdens de trainingen en veel succes bij de komende wedstrijden!

 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook