Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

2024-07-27 ULRUM Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum 14:00
2024-07-28 GROLLOO Blankeveen marathon 09:00
2024-07-28 GRONINGEN Eem Plantsoen'n (22 t/m 28 juli) 12:00
2024-08-03 OUDE WILLEM 1e Hoeve aan den Wegloop 10.00
2024-08-03 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-08-03 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00

Martin Stevens Zwolle 1

De binnenstad van Zwolle vormde gisteravond het decor van de 22e editie van de Scania Halve Marathon. Dit evenement was binnen een uur na de start van de inschrijving al uitverkocht. Ongeveer 4300 lopers maakten hun opwachting bij deze halve marathon. Door de regen en de gladde ondergrond was het een erg zwaar parcours. Na een aanloopronde volgden nog drie ronden door de binnenstad om op de vereiste afstand van 21.097 kilometer te komen. Er stond veel publiek langs de route en de vele muzikale optredens verhoogden de sfeer.

Martin Stevens uit Zwolle was een van de deelnemers. Hij liet een zeer snelle tijd van 1.33.35 uur.noteren en werd hiermee 156e bij de mannen recreanten in een veld van 2922 lopers.

De wedstrijd werd zowel bij de vrouwen als bij de mannen gewonnen door Keniaanse atleten. Bij de vrouwen werd het parcoursrecord verbeterd en gebracht op 1.07.18 uur. Bij de mannen kwam de winnaar 2 seconden te kort en bleef het parcoursrecord staan op 1.00.27 uur.