Onze zustervereniging De Raitdaiprunners, onder aanvoering van racedirector Anke Bijma, organiseert a.s. zaterdagmiddag 1 april de 10e editie van de Raidaiprun in en rondom Sauwerd. Deze run met keuze uit de afstanden 5, 10 en 16,1 kilometer voert de deelnemers door Sauwerd en door het mooie Reitdiepdal. De start is om 16.00 uur nabij dorpshuis 'Ubbegaheem". Een leuke, bij voorbaat goed georganiseerde wedstrijd. En je kunt er op de fiets naar toe. Gewoon doen! Voor meer informatie: www.raitdaiprunners.nl

Bert Vaatstra heeft een startbewijs voor de zondag 9 maart te houden halve marathon City Pier City Loop van Den Haag-Scheveningen-Den Haag beschikbaar. Belangstellenden kunnen per email contact met hem opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Clubkampioenen Gonny Houtman en Merwin Dollison ;
Runner-up Patricia Koops;
Winnaar Klaas Damstra Bokaal Gea Meulema

Met de 17e editie van de Stadsloop in Appingedam en de 10 kilometer in het Duitse Löningen is het verenigingsjaar 2012 - 2013 onlangs afgesloten. Dit betekent dan ook weer dat op basis van de vijf beste uitslagen volgens een formule waarin verwerkt, het geslacht, de leeftijd, de afstand en de gelopen tijd, de clubkampioenen en de runner up bekend zijn. Evenals tijdens het seizoen 2011 - 2012 hebben het afgelopen seizoen 47 leden aan tenminste vijf wedstrijden deelgenomen. Bij de samenstelling van de eerste drie bij zowel de vrouwen als de mannen is ten opzichte van het seizoen 2011 - 2012 niets veranderd.

2013-1030alvUITNODIGING VOOR DE ALGEMENE LEDENVERGADERING

Datum: woensdag 30 oktober 2013
Plaats: Kantine HUNSINGO Wierdaweg 2c te Winsum (locatie bij Zwembad)
Tijd: 20.45 uur

Hierbij nodigen wij u uit voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering.
De stukken voor deze vergadering kunt u vanaf 19 oktober a.s. downloaden van de website van Artemis (www.artemis-winsum.nl). Hiervoor is het noodzakelijk in te loggen rechtsboven op de startpagina.
Ook kunt u ze opvragen bij Bert Vaatstra (0595) 442101 of via het email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

...

In verband met de slechte weersgesteldheid, omgewaaide bomen, afgewaaide takken, opgehoopt bladafval en de nog steeds onvolledige straatverlichting aan de van Sijtzamastraat is de training van groep 1, 2 en 3 en voor de mensen die deelnemen aan de clinic vanavond maandag 28 oktober afgelast. Zegt het voort!

Twee weken na het volbrengen van de Great Bear 100 (160.9 km) in de Amerikaanse staat Utah stond Gerik Mik uit Sint Annen op zaterdag 12 oktober jl. al weer aan de start van de kleinschalige Golden Hills Trail Marathon in Berkeley in de staat California. Een zware trail door de natuur aan de rand van San Francisco. Gerik legde deze marathon als snelste niet-Amerikaan af in 5.22.53 uur. In een veld van 178 gefinishte deelnemers werd hij eervol 59e. Lees hier zijn verslag.

Erelid en hardloper van het eerste uur Peter Modderman is al geruime tijd ernstig ziek. Een vervelende bacterie plaagt hem bovendien. Bezoek kan hij momenteel niet ontvangen, maar steun in de vorm van een kaartje stelt hij erg op prijs. Adres: De Lijnbaan 42, 9971 AM Ulrum.

De clubdag op zaterdag 14 september a.s. naar Schiermonnikoog is volgeboekt. Er hebben zich inmiddels 40 leden/gasten aangemeld. Zoals bekend vertrekt de boot al om 06.30 uur van Lauwersoog. We ontbijten aan boord. De activiteitencommisie vraagt nadrukkelijk de deelnemersbijdrage € 15,-- voor leden en € 25,-- voor gasten die zaterdag gepast te betalen. Het vervoer naar en van Lauwersoog graag onderling regelen. Het belooft een gezellige clubdag te worden!

In tegenstelling tot eerdere berichten maakt Artemis volgende week nog geen gebruik maken van de kleedaccommodatie van de v.v. Hunsingo. Maandag 19 augustus is de laatste keer dat er volgens de vakantieregeling vanaf de Ripperdahal om 19.30 uur wordt getraind. Woensdag 21 augustus is er geen training. Dit betekent dus dat we eerst vanaf maandag 26 augustus om 19.30 uur met een groep en vanaf woensdag 28 augustus om 19.00 uur met drie groepen gaan starten bij de v.v. Hunsingo. Vriendelijk verzoek elkaar hierover te informeren!

Erelid Peter Modderman is zaterdagavond na een zeer wisselvallige week weer opgenomen in het ziekenhuis. Hij ontvangt antibiotica via een infuus. Het wachten is op de uitslag van de botscan en gehoopt wordt dat de antibiotica snel gaat werken. Dochter Marloes berichte zondag 18 augustus dat Peter nog steeds in het ziekenhuis (UMCG) ligt met een een urineweginfectie. Verder is zijn heup de afgelopen week bestraald, waardoor hij nog veel pijn heeft. Hij blijft voorlopig in het ziekenhuis. Bezoekjes stelt hij zeer op prijs. Voor een afspraak graag bellen met 0630330342 of 0503616255. Artemis wenst Peter veel sterkte toe!

2013clubdagHierbij nodigt de Activiteitencommissie alle Artemissers van harte uit voor de jaarlijkse Clubdag. We gaan dit jaar naar Schiermonnikoog. We laten ons met de Balgexpres, een grote kar, naar het uiterste puntje van het strand brengen, naar De Balg, waarna we terug hardlopen of wandelen.

Het is een unieke plek, die normaal gesproken onder water staat. Daarom gaan we er met laag water naar toe, zodat we over het stevige zand langs de vloedlijn terug kunnen lopen. Voor een goede sfeerimpressie verwijzen we jullie naar de Artemissite, naar het verslag dat Aad van der Drift 3 augustus over de tocht maakte.
De route terug naar het dorp vanaf de Balg is 19,5 km, maar de kar stopt ook op 15 en 10 kilometer. Neem voor onderweg zelf wat te eten en te drinken mee, er is onderweg geen verzorging. Na afloop is er gelegenheid te douchen bij voetbalvereniging De Monnik.
Omdat we van het tij afhankelijk zijn moeten we met de 06.30 uur boot vanaf Lauwersoog. Voor het vervoer heen maken we met degene

...

2012balgexpresDe activiteitencommissie organiseert de jaarlijkse clubdag op zaterdag 14 september a.s. op Schiermonnikoog, waar we vanaf het meest oostelijke punt van het eiland De Balg over het strand terug lopen of wandelen naar het dorp. We gaan al met de eerste boot, dus om 06.30 uur (half zeven), van Lauwersoog naar Schiermonnikoog dit in verband met de begaanbaarheid van het strand (laag water). We worden met de Balg Expres vanuit het dorp naar het vertrekpunt gebracht. De afstand die je wilt lopen of wandelen, maximaal 19 kilometer, kun jezelf bepalen door eerder of later de Balg Expres te verlaten. Het dagprogramma moet nog verder worden uitgewerkt. Als je van zeehonden, prachtige wolkenpartijen, zee, strand, eindeloze vergezichten, rust en ruimte houdt, mag je deze dag niet missen, weet jullie verslaggever uit eigen ervaring in 2012. Noteer alvast de datum. Meer informatie volgt.
Voor wie wil nagenieten van vorig jaar, de foto's staan hier.

Zondag 13 oktober staan weer vele duizenden deelnemers aan de start om de 4 Mijl = 6437 meters af te leggen van Haren naar Groningen. Donderdag 25 april om precies 18.00 uur start de inschrijving. Zorg dat je al je gegevens bij de hand hebt voor de inschrijving. Vorig jaar was de recreantenloop binnen 19 minuten uitverkocht! Voor de wedstrijdloop dien je in het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie (KNAU) en lid te zijn van een vereniging/loopgroep. Zodra je je hebt ingeschreven ontvang je een e-mail met daarin de status van je inschrijving. Wees er snel bij!

Gelukwensen aan de de vier Artemissers die de Rotterdam Marathon vandaag met succes hebben uitgelopen. De tijden: Marko Huizing (Ulrum) 3.23.24 uur (PR - 21.28! minuten), Hilda Broekhuizen (Winsum) 3.48.49 uur, John Walker (Uithuizen) 4.04.02 uur en Jan Vos (Uithuizen) 4.19.23 uur (PR -4.48 minuten). Meer informatie volgt.

 

Dochter Marloes bericht dat Peter sinds afgelopen maandag weer thuis is. Het gaat redelijk met hem. Volgende week woensdag volgt een tweede chemokuur in het ziekenhuis. Peter zegt iedereen hartelijk dank voor de vele blijken van medeleven!

De training op maandag 1 april (2e Paasdag) vervalt. De leden van de maandagavondgroepen kunnen eventueel op woensdagavond 3 april meetrainen. Let op deze training begint om 19.00 uur vanuit de sporthal Ripperdahal.

Een groep enthousiastelingen gaat ter compensatie van de gestopte Lopster Torenloop en ter herinnering aan de miskende haardloper Huzengoa in Loppersum een heuse marathon organiseren. Dit evenement staat gepland voor zaterdag 27 april en start om 18.00 uur in het centrum van Loppersum op een parcours van 2.5 kilometer. Er kunnen ook andere afstanden worden gelopen en een estafetteloop behoort ook tot de mogelijkheden. Meer informatie is te vinden op www.huizengamarathonloppersum.nl

De 3e trainingsloop ter voorbereiding op de diverse voorjaarsmarathons over 30.5 kilometer, georganiseerd door Groningen Atletiek, voerde de deelnemers deze keer door het prachtige natuurgebied de Onladen-Roderwolde en rondom het Leekstermeer. Jeannet Bakema (Loppersum) en Marianne Waterman (Sauwerd), uitkomend in de pacersgroep van 6.30 minuten per kilometer, noteerden op deze afstand beiden een tijd van 3.17.29 uur.

Gerik Mik (Sint Annen) heeft afgelopen vrijdagnacht opnieuw een vergeefse poging gedaan om vanaf Den Helder 100 kilometer langs de kust te lopen. Lees hieronder zijn verslag.

Hard Ball Edition, verslag
Afgelopen nacht was een soort herhaling van de eind januari versie. Alleen het aantal deelnemers was een stuk minder. Van de vijf aanmeldingen hebben twee zich afgemeld. Mark Zwart heeft problemen met zijn knie en Ferry van de Ent ligt met griep op bed. Om 22:04 starten we ( Henk Geilen, Roger Kempinski en Gerik Mik) bij Hotel Wienerhof in de Den helder. Via Bloemendaal naar de atletiekbaan van AV Suomi. Te lopen afstand 101km. Tot aan het strand lopen ik samen met Henk en Roger. Na een plaspauze alleen verder. De hele nacht verder niemand gezien op het stand. Alleen meeuwen, plevieren en vier zeehonden ?