2013grotewedstrijdHierbij een overzicht per 21 juli 2020 van Artemisleden die in 2020 meedoen aan een en of meer (inter)nationale wedstrijden. Zondag 1 november Terschelling 42.195 km.: Willem Hofman. Sta je er niet bij of loop je elders dan graag een berichtje naar email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Onze vereniging telt op 1 januari 2020 88 leden, te weten 68 actieve leden/trainers en 20 papieren leden. Daarnaast zijn er 3 donateurs. Op 1 januari 2019 stond de teller op 109 leden, bestaande uit 91 actieve leden/trainers en 18 papieren leden plus 3 donateurs. Hieruit blijkt dat het ledenbestand met 19 % is afgenomen. De voornaamste oorzaak van de terugloop is de opheffing van de dependance Ulrum door het vertrek van de trainer. Artemis streeft naar meer leden. Het bestuur beraadt zich over de hiervoor te ondernemen stappen.(klik op grafiek gemaakt door Han Korhorn voor leesbaarheid)

De afgelopen weken is alle informatie op onze website gecontroleerd. Waar nodig is informatie verwijderd, gewijzigd dan wel aangevuld. De webredactie streeft er naar onze site zo actueel mogelijk te houden. Dat dit veel tijd kost laat zich raden. Blijf daarom onze site regelmatig volgen! Zo staat er bij voorbeeld in de rubriek links een schat aan informatie over nagenoeg alles met betrekking tot hardlopen. Mocht je bepaalde informatie missen laat het de webredactie weten via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

...

2019loopagendaZonder de intentie te hebben volledig te zijn is de loopagenda voor 2020 met ruim 400 wedstrijden in de drie noorlijke provincies, in de kop van Overijssel alsmede de belangrijkste grote (inter)nationale hardloop evenementen weer te vinden op onze website alsook op www.loopjeloopje.nl beheerd door Geert Houtman. Elk jaar weer levert de samenstelling hiervan hem de nodige problemen op omdat nog een redelijk aantal verenigingen/organisaties hun te organiseren wedstrijden in het begin van een nieuw jaar nog niet heeft vermeld. Steeds meer wedstrijden maken de spoeling aan deelnemers per evenement dunner of is het aantal vrijwilligers niet mee toereikend waardoor er wedstrijden worden geschrapt. Aan de andere kant is er volop keuze om je doelstellingen te halen. Gezien de complexiteit van het samenstellen van de agenda wordt er sinds medio 2018 nauw samengewerkt met Jan Kooistra, beheerder van de hardloopagenda van de s.v. Friesland. Hierbij een vriendelijk verzoek aan alle bezoekers van de

...

Gerik Mik uit Sint Annen stond afgelopen zaterdag aan de start van de laatste editie van de ruim 60 kilometer lange Ultra Herfstloop in de mooie omgeving van Berg en Dal. De organisatie, de s.v. de Lat, stopt er mee vanwege een vrijwilligerstekort. De natuurgebieden Duivelsberg, het Hengstdal, het Nederrijk, de Sint Jansberg, de Mookerheide, boswachterij Groesbeek en de Heumense Schans maakten deel uit van het parcours met onderweg prachtige vergezichten en mooie doorkijkjes. In de route met zelfs een uitstapje naar Duitsland zaten veel onverharde paden voorzien van pittige klimmen. Gerik finishte na 8.45.24 uur als 44e bij de mannen/vrouwen. Gerik: `Een mooie loopdag in een prachtig gebied. Een prima voorbereiding voor mijn deelname op 2 en 3 november aan de Bromo Tengger Semeru Ultra Run op Java (Indonesie) over 100 mijl (160,9 kilometer)`.

Dé algemene ledenvergadering van Artemis wordt gehouden op woensdag 30 oktober a.s. na afloop van de training in café J & A bij De Boog in het centrum van Winsum. De aftrap is rond 21.00 uur. Het bestuur is nog steeds naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden. Inmiddels is bekend dat Anja Schaaphok zich niet herkiesbaar stelt. Ook Bert Vaatstra heeft aangegeven tijdelijk te stoppen.Dit betekent concreet dat van het huidige bestuur alleen Janneke en Han herkiesbaar zijn. Zij hebben al aangegeven de Artemis-kar niet met zijn beiden te willen/kunnen trekken. Kortom de nood is hoog. Het voortbestaan van de vereniging is in gevaar! Belangstellenden voor de vacatures kunnen contact opnemen met de zittende bestuursleden. Meer informatie over de vergadering volgt. Noteer deze datum alvast in je agenda!

De vierde editie van de Groene 4 Mijl kende gisteren met vele honderden lopers en wandelaars een deelnemersrecord. Deze recreatieve 4 mijl met start en finish bij de Onlanderij van Natuurmonumenten in Eelderwolde voert de deelnemers groepsgewijs over verharde en onverharde paden door het natuurgebied De Onlanden (waterbergingsgebied). Het plezier en de beleving van de natuur staat hierbij centraal. Voor de gelopen tijden dient men zelf de start- en de finishklok bij te houden. Onder de deelnemers bevonden zich opnieuw Anna de Munck en Paulien Kuiken uit Winsum. 

Vanuit Gasselte werd gisteren door de sportvereniging VOMOS de Drouwenerzand Cross over 5 en 9,8 kilometer georganiseerd. Deze cross is de derde wedstrijd van een serie van zes van het UNESCO Geopark Hondsrug Crosscircuit. De route volgde de onverharde paden door het natuurgebied Drouwenerzand. Dit gebied met stuifzanden ligt op de Hondsrug tussen Gasselte en Drouwen. De organisatie mocht ruim 300 deelnemers verwelkomen. Tini Visker uit Gieten startte op de 9,8 kilometer bij de vrouwen 50+. Zij behaalde met een tijd van 51.43 minuten een keurige derde plaats. Haar achterstand op de nummers een en twee bedroeg respectievelijk 2.52 en 1.58 minuten. Tini meldde: `Prima weersomstandigheden. Het was een zwaar parcours met veel....zand. De organisatie had in de bochten in het bos de bladeren verwijderd. We moesten 300 meter voor de finish nog even door een zandverstuiving. Kortom een erg leuke en uitdagende route`. De foto is van Toli Schanssema.

Gerik Mik uit Sint Annen heeft gisteren in alle luwte zijn 100e marathon onder de vlag van Artemis voltooid. Dit gebeurde in en om Eelde-Paterswolde waar de Drents Friese Woldrunners hun 36e en dit jaar laatste kleinschalige marathon organiseerden. Deze zeer gevarieerde Landgoederen Kerst Marathon met als start en finishplaats Paterswolde bestond uit vier verschillende omlopen van ruim tien kilometer door natuurgebieden waaronder de Onlanden en Vosbergen en over landgoederen zoals de Braak, Lemferdinge en Vennebroek. De ronden bestonden uit rustige wegen, fietspaden en verharde en onverharde bospaden.Gerik noteerde een tijd van 5.19.43 uur. Artemis feliciteert Gerik hierbij van harte met deze geweldige prestatie! Lees hieronder zijn verslag. 

De plaatselijke organisatie, de Toer- en Fietsclub Nooit Opholl`n Altied Deurtrapp`n (NOAD) en de Loopgroep Door Sport tot Vriendschap (DSTV) organiseerde vanmorgen de 32e editie van de Decemberloop van Peize. Voor de 5, de 10 en de 15 kilometer en de jeugdlopen stonden totaal 284 deelnemers aan de start. Het sportpark van de v.v. Peize fungeerde wederom als uitvalsbasis voor het parcours van 5 kilometer dat afhankelijk van de gekozen afstand, een, twee dan wel drie keer moest worden afgelegd. Het was grauw in Peize met veel (mot)regen. Op de 10 kilometer gingen 82 vrouwen en mannen van start, waaronder de Artemissers Ricardo Damminga uit Baflo en Miranda Vink uit Winsum. Beiden leverden prima prestaties. Ricardo noteerde een keurige tijd van 38.27 minuten (19.03 en 19.24 minuten). Dit is exact dezelfde tijd als vorig jaar in Peize. Werd hij vorig jaar nog vierde bij de mannen, vandaag moest hij genoegen nemen met een achtste plaats. Met Miranda Vink heeft Artemis er weer een

...

Koen Rengers uit Winsum heeft vandaag met succes deelgenomen aan de Besthermerberg Trail over 42,6 kilometer. Dit is een trail rondom de gelijknamige 34 meter hoge heuvel in de Overijsselse gemeente Ommen. Het gebied is licht geaccidenteerd in het westen, midden en noord oosten van het parcours. Direct na de start begint het beklimmen van de Besthemerberg, gaat de route door de karakteristieke boerenerven van het Eerder Achterbroek, het Landgoed en het zuidelijk deel van de Beerse Bulten. Via grote zandverstuivingen, heuveltjes en de beklimming van de berg keren de deelnemers weer terug naar de finish. Koen noteerde in gure, koude en winderige weersomstandigheden als verdienstelijke 39e in een veld van 61 mannen een tijd van 4.43.55 uur. "Ik ben maar matig tevreden. Ik heb het zwaar gehad door te snel te starten. Bovendien was mijn specifieke voorbereiding niet optimaal. Ondanks een goed ontbijt had ik de gehele wedstrijd een hongergevoel. Het was een mooi parcours met brede

...

De netto-tijden en klasseringen van de zes actieve Artemissers op de halve marathon van de Adventurerun op het gure, koude en winderige Ameland staan inmiddels op de uitslagenpagina. De foto is van Janke van der Schaaf. Het verslag van Willem Hofman, waarvoor dank, is hieronder te lezen. 

Artemis in de Ameland Adventure Run 2018

Medio december is het inmiddels vaste prik op de hardloopkalender: de Ameland Adventure Run. Afgelopen zaterdag vond alweer de 15e editie plaats. Het deelnemersveld is in de loop der jaren gegroeid tot een kleine 4.500 lopers, waarvan 1.000 starten op de 5 km, 2.000 op de 10 km en 1.500 op de hoofdafstand van 21 km. Doordat ook veel supporters met de lopers meereizen naar Ameland en velen er bovendien overnachten, is het gedurende het hele weekend erg druk en gezellig op het eiland.

Jumbo Bedum organiseerde tussen 10 september en 17 november een sponsoractie voor lokale verenigingen in en om Bedum, waarvoor ook Artemis was aangemeld. Klanten die in deze periode boodschappen deden ontvingen bij besteding van elke € 10,-- aan boodschappen een sponsorvoucher ter waarde van € 0,10. De voucher kon via facebook of de actiekast in de winkel aan de een deelnemende verengigng naar keuze worden gedoneerd. Onlangs zijn tijdens de feestelijke slotavond de eindbedragen bekend gemaakt. Janneke Cazemier en Anja Schaaphok waren hierbij namens het bestuur van Artemis aanwezig. Zij mochten een cheque ter waarde van € 139,-- in ontvangst nemen. Artemis bedankt hierbij iedereen voor hun steun aan deze actie.

20181201 151753Gonny Houtman uit Winsum heeft vanmiddag in het regenkoude maar droge brinkdorp Zeijen voor een handvol belangstellenden de 10 kilometer bij de vrouwen 60+ gewonnen.

De Zeijer Strubbenloop vormde de afsluiting van het uit negen wedstrijden bestaande Rabo Cup Assen Noord-Drenthe Loopcircuit. Inmiddels is bekend dat de hoofdsponsor nog drie jaar doorgaat waardoor het voortbestaan van het circuit is verzekerd. De plaatselijke organisatie had een zwaar maar afwisselend parcours van 5 kilometer uitgezet, bestaande uit klinkers, een bospad en een zandweg dat een dan wel twee keer moest worden afgelegd. Daarnaast hadden de deelnemers hinder van de aantrekkende wind. Door de concurrentie van een tweetal wedstrijden in de buurt bleef het totaal aantal deelnemers beperkt tot 120.

Voor de 10 kilometer hadden zich 85 lopers, waaronder Gonny Houtman en Wim Ammeraal uit Leens, ingeschreven. Gonny Houtman was bij de vrouwen 60+ duidelijk een maatje te groot voor de concurrentie. Met een keurige

...

In Drouwen werd gisteren de Boomkroonpad cross over 4,7 en 9,4 kilometer georganiseerd. Deze cross is de tweede in een serie van zes ondergebracht in het Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit. Het parcours leidde de ruim 300 deelnemers over onverharde paden in het Gieterbos en langs de voormalige zandzuigerij. De ondergrond bestond uit zand, Drentse keien, heuvels en het Boomkroonpad (een wandelpad hoog langs de toppen van de bomen). Tini Visker uit het aanpalende Gieten was de enige afgevaardigde van Artemis. Desondanks behaalde ze op de 9,4 kilometer bij de vrouwen 50+ een keurige derde plaats in 49.37 minuten.

De stichting Loopsport Norg organiseerde gisteren in Norg onder prima weersomstandigheden de herfstcross, de negende en laatste wedstrijd van het Loopcircuit Noord-Groningen 2018. In de Langeloër duinen was een ten opzichte van voorgaande jaren gewijzigd parcours van 3 kilometer uitgezet dat door de wedstrijdlopers drie keer moest worden afgelegd. Deze wijziging omvatte onder andere vier extra heuvels en maakte het parcours niet alleen uitdagender maar ook zwaarder. Het is jammer te moeten vaststellen dat de belangstelling voor deze cross jaarlijks terugloopt. Er stonden nu iets meer dan 200 deelnemers aan de start. Deze afnemende belangstelling is ook duidelijk merkbaar bij onze leden. In het verleden werd met groepen van twintig of meer Artemissers deelgenomen. Gisteren verdedigde alleen de stad-Groninger Bert Hulsing de eer van Artemis op de 9 kilometer. Hij werd bij de mannen 60 in een veld van 19 lopers verdienstelijk negende in een tijd van 50.12 minuten en was hiermee 3.13 

...

Gerik Mik uit Sint Annen is er gisteravond/-nacht in de Vollemaansloop in Eelde niet in geslaagd zijn 100e marathon onder de vlag van Artemis tot een goed einde te brengen. Hij is na 35 kilometer uitgestapt meldde Janneke Cazemier, die namens het bestuur in Eelde aanwezig was. Volgende keer beter Gerik! Lees hieronder zijn verslag.

Bijna 100ste Artemis marathon

Jaarlijks organiseert de hardloop- en wandelclub Steeds Beter de Vollemaansloop. De club bestaat uit cliënten, ex-cliënten en medewerkers van VNN(Verslavingszorg Noord Nederland). De sfeervolle Vollemaansloop is een avond/nacht loop op het terrein van verslavingskliniek Vossenloo, in de omgeving van Eelde. Als het ook maar even past in mijn agenda loop ik mee. Niet altijd de 8 ronden die nodig zijn voor de marathon, soms ook wel eens minder. Maar dit jaar moeten het er 8 ronden worden. Anders geen 100ste Artemis marathon. Vol goede moed vertrokken en het eerste deel ging ook prima. In 2:32 de eerste 4 ronden gelopen. Halve

...

Gistermorgen is er weer een begin gemaakt met een viertal maandelijkse trainingslopen in het Groninger Stadspark. Groningen Atletiek staat al 28 jaar garant voor de organisatie. De te lopen afstanden variëren van 3 tot 16 kilometer. Jeannet Bakema uit Loppersum was de enige vertegenwoordiger van Artemis. Zij noteerde op de 9,36 kilometer een zelfgeklokte tijd van 59.04 minuten. Herman Rinket meldde: `Schitterend weer met een stralende zon en een tikje vorst. Ongeveer honderd deelnemers. Een nieuw vlak parcours. Een in prachtige herfstkleuren getooid stadspark. En zoals gebruikelijk een prima organisatie`. De foto`s van Herman staan hier.

Na vorig jaar op 3 seconden het wereldrecord op de 15 km van de Zevenheuvelenloop te hebben gemist slaagde de jonge Oegandees Joshua Cheptegei gistermiddag wel in zijn opzet. Hij sloot zijn 15 kilometer in de 35e editie van deze najaarsklassieker af in 41.05 minuten en dat was 8 seconden sneller dan er ooit op deze afstand is gelopen. Een wereldrecord waarop men in Nijmegen terecht erg trots is. De wedstrijd bij de dames werd gewonnen door Stella Chesang, eveneens uit Oeganda, in 47.19 minuten. Prima loopweer, zes graden, weinig wind, veel publiek, veel sfeer en het felgekleurde bladerdak langs de Groesbeekse heuvels vormden de ingrediënten van weer een zeer geslaagde Zevenheuvelenloop. Het aantal deelnemers aan de 15 en de 7 kilometer bedroeg respectievelijk  20.500 en 6750. Jaap Smith uit Baflo was de enige Artemisser op de 15 kilometer. Zijn tijd van 1.07.19 uur was bij de mannen 50+ niet alleen goed voor een 248e plaats in een veld van 1946 deelnemers maar betekende bovendien een

...

In en met name rondom Lochem werd gisteren een trail over afstanden van 11, 21,5 en 31 kilometer georganiseerd. De parcoursen over geaccidenteerd terrein gingen hoofdzakelijk over onbekende onverharde paden. Arjen Kwint uit Loppersum bereidt zich voor op de marathon in Ragusa op Cicilië (I) op zondag 27 januari a.s. Het parcours van 21,5 kilometer rondom Lochem paste daarom prima in zijn schema. In een veld van 71 mannen behaalde de Lopster een keurige 16e plaats in 1.55.50 uur. Lees hieronder zijn verslag.

VERSLAG Arjen Kwint
Waar is het mooier hardlopen in de herfst dan in het bos. Zo stond de Lochemtrail op mijn programma. Bedoeld als voorbereiding op mijn marathon in januari maar ook voor mijn gepland loopjes in het Teutoburgerwoud komend jaar. Dus hoogtemeters! Het begon gelijk met de beklimming van de Kaleberg. Deze stond vol met bomen waarvan alle bladeren op het pad lagen en samen met een nog laagstaande zon was het goed uitkijken om niet op een boomstronk te staan. In de

...