20181201 151753Gonny Houtman uit Winsum heeft vanmiddag in het regenkoude maar droge brinkdorp Zeijen voor een handvol belangstellenden de 10 kilometer bij de vrouwen 60+ gewonnen.

De Zeijer Strubbenloop vormde de afsluiting van het uit negen wedstrijden bestaande Rabo Cup Assen Noord-Drenthe Loopcircuit. Inmiddels is bekend dat de hoofdsponsor nog drie jaar doorgaat waardoor het voortbestaan van het circuit is verzekerd. De plaatselijke organisatie had een zwaar maar afwisselend parcours van 5 kilometer uitgezet, bestaande uit klinkers, een bospad en een zandweg dat een dan wel twee keer moest worden afgelegd. Daarnaast hadden de deelnemers hinder van de aantrekkende wind. Door de concurrentie van een tweetal wedstrijden in de buurt bleef het totaal aantal deelnemers beperkt tot 120.

Voor de 10 kilometer hadden zich 85 lopers, waaronder Gonny Houtman en Wim Ammeraal uit Leens, ingeschreven. Gonny Houtman was bij de vrouwen 60+ duidelijk een maatje te groot voor de concurrentie. Met een keurige tijd van 48.08 minuten verzekerde ze zich na Gieten en Vries van haar derde overwinning in dit circuit. Haar naaste tegenstandster volgde op 5.36 minuten. Gonny heeft dit jaar inmiddels acht overwinningen behaald. Daarnaast is ze vijf keer tweede en drie keer derde geworden. Wim Ammeraal startte bij de mannen 50+ en noteerde een tijd van 45.13 minuten, goed voor een 10e plaats. De 10 kilometer bij de mannen werd gewonnen door veteraan Wim Opten uit Annen in 35.16 minuten. Olga Elling uit Vries was de snelste vrouw in 42.16 minuten. 

De Zeijer Strubbenloop: Een leuk en gemoedelijk evenement waarbij de microfonisten Harm Noor en Rolf Huizinga zich weer van hun beste kant lieten horen.