Gerik Mik uit Sint Annen is er gisteravond/-nacht in de Vollemaansloop in Eelde niet in geslaagd zijn 100e marathon onder de vlag van Artemis tot een goed einde te brengen. Hij is na 35 kilometer uitgestapt meldde Janneke Cazemier, die namens het bestuur in Eelde aanwezig was. Volgende keer beter Gerik! Lees hieronder zijn verslag.

Bijna 100ste Artemis marathon

Jaarlijks organiseert de hardloop- en wandelclub Steeds Beter de Vollemaansloop. De club bestaat uit cliƫnten, ex-cliƫnten en medewerkers van VNN(Verslavingszorg Noord Nederland). De sfeervolle Vollemaansloop is een avond/nacht loop op het terrein van verslavingskliniek Vossenloo, in de omgeving van Eelde. Als het ook maar even past in mijn agenda loop ik mee. Niet altijd de 8 ronden die nodig zijn voor de marathon, soms ook wel eens minder. Maar dit jaar moeten het er 8 ronden worden. Anders geen 100ste Artemis marathon. Vol goede moed vertrokken en het eerste deel ging ook prima. In 2:32 de eerste 4 ronden gelopen. Halve marathon ? Nee, iets meer. In de eerste ronde bleek dat het parcours geen 5,3 km was. Het was 500 meter meer. De hele marathon was dus vanavond 46,195 meter. Ook de vijfde ronde ging nog prima. Ronde 6 kwam de kentering. Een oude blessure speelde al een beetje vanaf de derde ronde maar ging nu echt pijn doen. Zenuwpijn in rechterbil uitstralend naar de rest van het been. Dit speelt al enige maanden en wordt gelukkig geleidelijk steeds beter. Op vlakke wegen geen probleem meer. Echter een parcours met onevenheden zoals kuilen en graspollen is toch extra belastig. Tijdje lopen nadenken wat te doen. Stoppen ? Doorlopen ? Normaal is die beslissing niet zo moeilijk. Stoppen. Maar het is vandaag wel een bijzondere, de 100ste Artemis marathon. Ik had Janneke al zien staan bij de finish. Ze was speciaal gekomen voor een mini huldiging namens Artemis. Nu toch een iets moeilijker keuze! Uiteindelijk toch mijn lichaam op plek 1 gezet. Stoppen dus. Sorry Janneke, sorry Artemis.
Formeel was het ook niet mijn 100ste Artemis marathon geworden omdat het parcours 4 kilometer te lang was. Maar dat bedenk je dan achteraf om de beslissing om te stoppen nog meer te kunnen accepteren.