Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-06-21 LEEK 4 Mijl van Leek 16:00
2024-06-21 JEMGUM (D) Jemgumer Dorploop 18.30
2024-06-22 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-06-22 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-06-22 HOORNSTERZWAAG/JUBBEGA Pipegaelloop 11:00
2024-06-22 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-06-22 ASSEN TT City Run 15:00
2024-06-22 APPELSCHA Volksloop Ooststellingwerf 19:30

Arjen Kwint uit Loppersum heeft vanmorgen met succes deelgenomen aan de Ragusa Marathon op SiciliĆ« (I). Hij noteerde een keurige tijd van 3.43.38 uur en werd hiermee 95e overall.Gefeliciteerd!. Lees zijn verslag hieronder. De foto`s staan hier. 

VERSLAG
Mijn tiende marathon moest een bijzondere worden. Zoekend op internet kwam ik bij de marathon van Ragusa uit. Ragusa, een stad verwoest in 1673 door een aardbeving en daarna herbouwt in barokke stijl, kent een boven- en een onderstad. De start was in de bovenstad op 600 NAP en de finish in Ragusa Ibla op 400 NAP. Onderweg staan ook kleine beklimmingen op het menu.
De reis naar Sicilie ging via het vliegveld van Charleroi naar Comiso, vlakbij Ragusa. Na een acclimatiedag en al wat toeristische uistapjes naar Modica en de Middellandse Zee kon ik 's avonds mijn startnummer 11 ophalen in een oude kerk. Naast een t-shirt kreeg ik ook een doos vol tomaten en courgettes mee!
Op zondag was de start al op 8 uur. Mijn doelstelling was dan ook om de marathon in de ochtend af te ronden. De zon scheen lekker en er was een strakblauwe lucht. Toch moesten eerst de autoruiten nog ijsvrij gemaakt worden voordat Odette me naar de start kon brengen. Bij de start was het 3 graden dus nog wel frisjes. Bij de finish was het rond de 10 graden en uit de wind voelde dat al heet aan.

Samen met 259 andere lopers begon ik ontspannen aan de race. Eerste kilometers door een woonwijk met flats, maar daarna ging het richting het platteland. Het land van de boeren werd gescheiden door stenen muurtjes wat schitterend was om te zien. Het parcours was nooit vlak en dan bedoel ik niet alleen de hoogte maar ook de vele kuilen in de weg. Een paar stukken leek het zelfs op een trail waar je tussen de plassen en modder een droog stukje grond moest zien te vinden. Na het hoogste punt op 700 meter na 18 kilometer ging het steeds meer dalen. Ik had me een beetje gespaard bij de beklimmingen en bij de afdalingen wat aangezet. Dit kon ik allemaal goed volhouden. Ik had ook alleen maar positieve gedachten en genoot van elke stap. Bij 28 kilometer stond Odette me nog even toe te juichen en veel meer publiek was er eerlijk gezegd ook niet. Ik haalde daarna veel mensen in voornamelijk halve marathon lopers en wandelaars die het tweede gedeelte van de marathon liepen (en dus later gestart waren). Ook dit gaf me een boost. De laatste kilometers gingen door Ragusa. Eerst stukje bovenstad en daarna rap naar beneden via een aantal haarspeldbochten. Met vermoeide benen afdalen is niet zo makkelijk... Op 1 kilometer voor de finish nog een klimmetje richting de dom van Ragusa Ibla en daarna vrij steil naar beneden. Uiteindelijk een officiele bruto tijd van 3 uur 43 mi uten en 38 seconden en een 95e plaats overall. Maar het belangrijkste was dat ik mijn tiende marathon alleen maar heb genoten. Nu nog een aantal dagen toeren op Sicilie en dan kunnen we weer beginnen aan de voorbereiding van mijn volgende marathon

De foto`s staan hier. 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook