Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2023-09-24 GOUTUM 4 Mijl van Goutum 12:00
2023-09-24 BERLIJN (D) BMW Berlin Marathon 09.15
2023-09-24 NIJVERDAL Cityrun Nijverdal 12.00
2023-09-24 MARTENSHOEK (Hoogezand-Sappemeer) Essity 7km van Martenshoek 12.45
2023-09-24 RUINEN Mooi Ruinen Run 13:15
2023-09-24 TEXEL Texel Halve Marathon 12.25
2023-09-24 GEMEENTE WESTERWOLDE Tocht om de Noord (startplaats Boertange) 06:00
2023-09-30 SNEEK De Potten parkrun 09:00

Met een compleet Artemis podium bij de vrouwen 50 plus, bezet door Simone Binnema uit Eenrum en de Winsumers Gea Meulema en Gonny Houtman, kwam Artemis gistermiddag tijdens de Eemsmondloop in Uithuizermeeden uitstekend voor de dag.

Deze loop, de vijfde en voorlaatste wedstrijd van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit, kende met 206 deelnemers op de 5 en de 10 kilometer een prima bezetting. Het was prima loopweer: zon en weinig wind. Muzikale optredens langs het parcours verhoogden de sfeer. De plaatselijke organisatie, de Eemsmondrunners, had een route van 5 kilometer in en om  Uithuizermeeden uitgezet, dat afhankelijk van te lopen afstand een of twee keer moest worden afgelegd. Het startschot werd gelost door Henk Jan Bolding, waarnemend burgemeester van de gemeente Het Hogeland. Wethouder Harmannus Blok verrichtte de prijsuitreiking.

De Artemis afvaardiging bestond, evenals vorig jaar in deze loop, uit twaalf deelnemers aan de 10 kilometer en een deelnemer op de 5 kilometer. Zoals gemeld kende het podium bij de vrouwen 50 plus op de 10 kilometer een volledige Artemis bezetting. Simone Binnema was, net als vorig jaar in Uithuizermeeden, verreweg de snelste en noteerde een keurige 45.20 minuten. Met deze tijd werd ze ook derde bij de vrouwen overall. Gea Meulema (foto), die in 2013 haar laatste 10 kilometer wedstrijd had gelopen, werd verrassend tweede in 48.01 minuten. Lees hieronder haar verslag. Een tevreden Gonny Houtman volgde als goede derde in 48.52 minuten. Jeannet Bakema uit Loppersum, eveneens lopend bij de vrouwen 50 plus, werd achtste in 1.02.31 uur. De 1.06.22 uur van Marianne Waterman uit Sauwerd was goed voor een elfde plaats bij de vrouwen 40 plus.

Bij de Artemis mannen vonden we Garco van den Berg uit Uithuizen als snelste terug op plaats zes bij de mannen 40 plus in 42.20 minuten. Hij werd gevolgd door Ricardo Damminga uit Baflo die bij de mannen senioren in 43.11 minuten als elfde over de meet kwam. Bij de mannen 50 plus klasseerden Wim Ammeraal uit Leens, Jan Vos en Erwin Vos, beiden uit Uithuizen, en Han Korhorn uit Kloosterburen (foto) zich respectievelijk, als 10e, 17e, 18e en 21e. Hun tijden waren respectievelijk 44.43, 47.10, 47.23 en 48.52 minuten. Bert Hulsing uit Groningen liep als 16e bij de mannen 60 plus een acceptabele tijd van 55.05 minuten. 

Marnix van den Brink uit Groningen was te laat voor de inschrijving van de 5 kilometer. Hij besloot toch zonder startnummer te vertrekken. Op basis van zijn zelfgeklokte tijd: 24.08 minuten zou dit goed zijn geweest voor een dertiende plaats overall.

De Eemsmondloop kende een prima organisatie met als herinnering voor alle deelnemers een zakje aardappelen. De zesde en laatste wedstrijd van het circuit, de Ekensteinloop in Appingedam, wordt gehouden op zaterdag 19 oktober. Na afloop hiervan worden de diverse eindklassementen opgemaakt en de hieraan verbonden prijzen uitgereikt. De foto`s van Herman Rinket.

Gea’s comeback op 10 kilometer.

De hele zaterdagochtend loop ik af en aan naar het toilet voor de kleine en grote boodschap. Ik ga de Eemsmondloop lopen van 10 kilometer. Het lijkt eeuwen geleden dat ik een 10 km-wedstrijd liep. En dat is ook zo, zie ik op onze onvolprezen website: de laatste keer was de ArtemisRun in 2013. De laatste en enige keer de Eemsmondloop was in 2003.
Als ik in Uithuizermeeden ben en inloop zijn mijn benen stijf, en mijn maag en darmen pruttelen. Ik zet door. Na het startschot zie ik na een kilometer Gonny op de rug. Ik piepel een beetje achter haar aan. Ik wil haar niet inhalen, want ze kan hardlopend zoveel meer dan ik. Maar toch gebeurt het. ,,Je wordt tweede”, zegt ze tegen me. ,,Succes!’’. Maar ik ben net vertrokken. Ik heb geen idee wie er meelopen en in 9 kilometer kan veel gebeuren.

 

Na een lang stuk gaan we de bocht om over de Lutjeweg. Prachtig straatje maar met de zon in het gezicht en de wind in de rug, voor mij te warm. Zodra ik de Rensumaborg zie, zoek ik de schaduw van de bomen. Hoe lang duurt dit nog?
Bij het station hoor ik een bekend hijgend geluid achter me. Inderdaad: Han. Hij haalt me in en dat pakt goed uit. Met mijn houten benen klamp ik me aan hem vast. Hij trekt me door het dorp over de kaarsrechte Smitsweg en dan weer over het gezellige Lutjewegje. Ik puf achter hem aan maar opeens verliest hij snelheid. Was ist los? Steek, hoor ik later.

Ik stoom door, kriskras met moeite door het dorp en ben dolblij dat ik over de finish ben. Krijg water, een appeltje en flesje water. Dan volgt het zakje aardappelen.
Gonny wist het al: je wordt tweede. Met een geheel blauw/geel Artemis-vrouwen-50+-podium is het mooi daar te staan. Met presentje van de plaatselijke COOP: washandje, douchegel, droge worst, Snelle Jelle en Mars.

Het is allemaal precies goed daar bij de Eemsmondloop in Uithuizermeeden.

 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook