Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2022-01-22 GRAVENVOEREN (B) Polar Bear Trail 11:00
2022-01-23 ASSEN (AFGELAST!) Bosmarathon & Minder 10.30
2022-01-29 GRONINGEN 1e Trainingsloop Road to Rotterdam 10.00
2022-01-29 HAVELTE (AFGELAST!) AH Abe Hunebedloop 12.00
2022-01-30 APPELSCHA Verhoeve Groen Cross (Open Noordelijke Cross Kampioenschappen) 11.00
2022-02-01 Groningen Eem de Hort(us) op (1 t/m 28 februari) 09:00
2022-02-01 Groningen Knall'n bie Kardinge (1 t/m 28 februari) 09:00
2022-02-05 BEDUM (AFGELAST!) Bedumer Winterloop (sponsorloop) 13.30

WInsum. Artemislid Anna de Munck uit Winsum heeft gistermiddag een prima prestatie geleverd door haar eerste in eigen beheer georganiseerde marathon succesvol af te sluiten.

Wat doe je als lid van Artemis terwijl er door de corona geen wedstrijden zijn en er ook niet samen kan worden getraind. Er was geen doel om naar toe werken.

Dan gaan we maar trainen voor een marathon bedacht Anna de Munck zich. Samen met buurvrouw en Artemisloopmaatje Grietje Dijkmans en na overleg met trainer Jaap Smith is ze in januari gestart met een trainingsschema van Elizabeth Hofman voor de marathon. Grietje, zelf trainend tot de 30 kilometer, was hierbij de grote animator. Weer of geen weer er werd op vaste tijden getraind!

Na een maandenlange voorbereiding werd als datum zondag 25 april vastgelegd. Grietje zou Anna de eerste 30 km hazen, terwijl dorpsgenoot Willem Hofman het laatste gedeelte als haas voor zijn rekening zou nemen. Jaap had een route uitgezet vanaf het huisadres van Anna via Garnwerd, Feerwerd, Aduard, Groningen, Zuidwolde, Bedum, Onderdendam en terug naar het huisadres. Hij zorgde er onderweg ook voor dat de thuisblijvers via filmpjes in de groepapps van de vorderingen op de hoogte bleven. Het weer werkte mee: een schraal zonnetje en een lichte noordenwind vergezelden de lopers.

De race op zich verliep voorspoedig. Halverwege werd een tussentijd van 2,22.00 uur genoteerd. Terug in Winsum stonden er op de voetgangersbrug bij de Onderdendamsterweg juichende supporters. Bij het huisadres volgde opnieuw onder luide toejuichingen van familie, buren en Artemisleden onder een boog de finish na 4.46.34 uur. Een zeer constant gelopen race bekroond met een grote medaille, bloemen en zoetigheden. Een prestatie van formaat dat aantoonde dat het met de binding in de Artemisgelederen wel goed zit. Een woord van dank voor trainer/begeleider Jaap en de hazen Grietje en Willem is hierbij op zijn plaats. 

Na een marathon is het goed rusten maar Anna meldde gisteravond al dat ze hoopt dat ze ooit nog eens een grote marathon, bij voorbeeld Berlijn, gaat lopen. Een aantal clubgenoten kan haar hierover wel bijpraten.

Hier staan de foto's filmpjes zijn online in de Whatsapp groep te bekijken

 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook