Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-07-20 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-07-20 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-07-20 GRONINGEN (kardingebult) max. 50 deelnemers, 24 uur Kardingebultra-AchtertoenUltra Grunn 16:00
2024-07-20 DIEVER (afstanden en starttijd aangepast!) Midzomeravond Marathon 18:00
2024-07-20 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-07-20 HOOGEVEEN Zuiderpark parkrun 09:00
2024-07-21 GRONINGEN (kardingebult) max. 50 deelnemers Kardingebultra-AchtertoenUltra Grunn 00:00
2024-07-21 STIENS Ronde van Stiens 11:00

Janneke Gasteren 1Janneke Cazemier uit Warffum heeft zaterdag deelgenomen aan de Drentsche Aa trail over 43 kilometer met start en finish in Gasteren. De organisatie was in handen van de Run Forest Run die meerdere trailrun evenementen in de mooiste natuurgebieden van noord en oost Nederland op de kaart zet. De Drentsche Aa trail was loodzwaar. Ondanks het mooie weer was het vallen en weer opstaan. Zo moest er op geaccidenteerd terrein over bomen en boomtakken worden gesprongen. Sloten via boomstammen worden overgestoken. Tot de knieën door het water en zo verder. Lees hieronder bij lees meer .. haar verslag.

Janneke noteerde in haar 103e marathon een tijd van 5.15.08 uur. De foto is van Janke van der Schaaf.

De Run Forest Run Drentsche AA

Een trail vanuit Gasteren georganiseerd. Run Forest Run staat bekend om goed georganiseerde Trails en milieubewust, eigen drinkbeker meenemen.

Een dag voor de loop kreeg ik al een melding dat het parcours nog erg nat was, op vele plaatsen erg drassig en ook een aantal keren door het water. Afwachten dus.

Het was mijn eerste echte lange trail, ik heb eerder 2x een trail van 15 km gedaan.

Het was prachtig weer, een fantastische mooie route. We gingen eerst over het Balloërveld, hier werd ik al verrast dat we via boomstammen over sloten moesten , niet echt mijn ding. Maar ja je hebt geen keus, dus dan maar erover. Via de Oudemolense bos liepen we door naar de Gasterse Duinen, daarna via de Strubben Kniphorstbosch, Via Annen , rond Anloo weer terug naar Gasteren. 

boomstammen over de slootHartstikke mooie route, maar op het Balloërveld viel me de route al erg zwaar, variërend van mul zand, naar natte stukken, hoogtes en laagtes, smalle paadjes. In mijn hoofd was ik rond de 12 km al bezig, is dit wat ik nu wil, krijg ik hier energie van? Al die onverwachte uitdagingen die ik in mijn korte trail carrière nog niet echt gewend ben. Er waren veel omgevallen bomen waar je overheen moet stappen of klimmen. De paden waren bezaaid met takken die door de storm  Dudley,  Eunice  en Henry van de bomen waren gerukt.  Hierdoor zag je weer onvoldoende de boomwortels en door de vermoeidheid die optrad maakte dit ook nog dat ik tweemaal gevallen ben. 

drassig 2Het weer heeft me mede doen besluiten om de ronde af te maken, de limiet was 5,5 uur en als je dan na 5:15:08 binnen kom, dan ben ik toch wel trots dat ik dit bereikt heb en dan smaakt het naar meer. Met dank aan de goede organisatie. (Foto`s: organisatie).

Janneke

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook