Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-07-20 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-07-20 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-07-20 GRONINGEN (kardingebult) max. 50 deelnemers, 24 uur Kardingebultra-AchtertoenUltra Grunn 16:00
2024-07-20 DIEVER (afstanden en starttijd aangepast!) Midzomeravond Marathon 18:00
2024-07-20 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-07-20 HOOGEVEEN Zuiderpark parkrun 09:00
2024-07-21 GRONINGEN (kardingebult) max. 50 deelnemers Kardingebultra-AchtertoenUltra Grunn 00:00
2024-07-21 STIENS Ronde van Stiens 11:00

boeschoten trailArjen Kwint uit Loppersum was zaterdag een van de deelnemers aan de Groot Boeschoten Trail over 28 kilometer nabij Voorthuizen op de Veluwe. Hij finishte als 27e bij de mannen 35 na 3.12.00 uur. De uitslag geeft echter een vertekend beeld. Arjen liep namenlijk 2 kilometer meer. In onderstaand verslag doet Arjen uit de doeken waarom hij in deze trail is gestart maar vooral ook hoe het precies zat met die 2 extra kilometers.

Verslag Arjen Kwint
Twee weken na de succesvolle marathon van Rotterdam en vier weken voor de volgende marathon in het Thuringer Wald stond voor mij weer een langere duurloop op het programma.
Aangezien de marathon in Duitsland over onverharde paden gaat besloot ik om een trail te gaan lopen op de Veluwe genaamde de 'Groot Boeschoten Trail'.

Er waren meerdere afstanden mogelijk ( 9 km, 17 km, 28 km en 38 km). Ik besloot voor de 28 te gaan. Start was vanaf een van de vele campings bij Voorthuizen. In dit gebied van de Veluwe zijn niet veel hoogtemeters maar hier loop je door een gevarieerd bos met over het algemeen bredere paden. Echt een trail waarin je ook op ritme kon lopen. Na 3 kilometer kwam ik ook in een lekker ritme te lopen. Op de eerste verversingspost na ongeveer 6 kilometer even de tijd nemen om goed te drinken en daarna weer door. Dit liep lekker tot de volgende post na 14 kilometer. Ook daar weer de tijd genomen en weer door. Door een onoplettendheid van mijn kant lag ik opeens op de grond. Ik moet een van de kleinste boomstronken die in het bos lagen geraakt te hebben en viel helaas hard op mijn pink. Normaal niet zo erg, maar 2 maanden geleden een peesoperatie gehad hieraan en ik had het gevoel dat een vingerkootje wat dubbel ging. Even veel pijn maar gelijk natuurlijk snel opstaan en maar weer door. Na een kilometer dacht ik waar is mijn bril. Zo bezig met mijn pink dat ik niet doorhad dat mijn bril dus ook op de grond gevallen was. Snel terug en uiteindelijk na een kleine kilometer was ik weer op de plek van mijn val. Helaas brilmontuur stuk, glazen zagen er goed uit. Ik zat nog vol adrealine van de val dus liep ik tot 21 kilometer nog wel lekker. Maar daarna was het wel zo'n beetje klaar. In een steeds rustiger tempo liep ik door en bij de laatste verversingspost wel 5 minuten geweest om ervoor te zorgen dat ik de laatste 4 kilometer weer lekker kon lopen. Uiteindelijk stond er ipv 28 kilometer nu 30 kilometer op mijn teller. Qua training weer allemaal prima. Deze week maar afwachten wat de schade aan mijn pink is en hopelijk is de uiteindelijk schade aan mijn bril ook de overzien.
Over de trail kan ik zeggen dat ik zeker heb genoten van de omgeving. Een stukje Veluwe waar ik eigenlijk nog nooit geweest was. Het was rustig op de paden en geen modder gezien. Dus de zwaarte van de trail viel mee."

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook