Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-07-20 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-07-20 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-07-20 GRONINGEN (kardingebult) max. 50 deelnemers, 24 uur Kardingebultra-AchtertoenUltra Grunn 16:00
2024-07-20 DIEVER (afstanden en starttijd aangepast!) Midzomeravond Marathon 18:00
2024-07-20 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-07-20 HOOGEVEEN Zuiderpark parkrun 09:00
2024-07-21 GRONINGEN (kardingebult) max. 50 deelnemers Kardingebultra-AchtertoenUltra Grunn 00:00
2024-07-21 STIENS Ronde van Stiens 11:00

Kaap tot Kaap 1De Loopgroep Eemsmondrunners uit Uithuizermeeden organiseerde zaterdag een sponsormarathon voor het Nationaal MS Fonds. De route startte bij de Kaap op de dijk bij het noordelijkste puntje van de provincie Groningen en via Noordpolderzijl, Warffum, Usquert, Uithuizen en werd er na een extra lus gefinisht op de Kaapweg in Uithuizermeeden. Artemis was met vier leden vertegenwoordigd. Janneke Cazemier en Ab Slagter liepen beiden de marathon, Fanny Kaper stopte na haar nooit eerder gelopen 24 kilometer in Usquert waar Jaap Smith de laatste 18 kilometer naar Uithuizermeeden voor zijn rekening nam.

De foto`s zijn van Xander Broekhuizen.

Lees hieronder het verslag van Janneke Cazemier.

Artemissers in actie  voor het Nationaal MS fonds onder het motto "omdat lopen niet vanzelfsprekend is"

Op zaterdag 30 april vond de actie die  georganiseerd is door  de Eemsmondrunners  voor het Nationaal MS fonds, onder het motto "omdat lopen niet vanzelf sprekend is" plaats.  De loop ging van de Noordkaap, achter Uithuizen op de dijk, noordelijkste puntje van onze provincie naar de Kaapweg in Uithuizermeeden. De totale afstand is 42,195  km, de marathon afstand. Onderweg zijn er verschillende stops, voor verzorging onderweg en waar lopers in of uit konden stappen. Zo kon een ieder zijn of haar eigen afstand bepalen.
Om tien uur werd er gestart op de dijk bij de Noordkaap, via Ruidhorn, naar Noordpolderzijl, daarna door naar Warffum en via Usquert, Uithuizen, langs Uithuizermeeden, door naar Roodeschool en weer terug naar de Kaapweg in Uithuizermeeden.
In totaal deden er vier Artemissers mee. Ab Slagter en Janneke Cazemier liepen de hele marathon afstand en Fanny Kaper liep van de Noordkaap naar Usquert dit was in totaal 24,3 km. In Usquert stapte Jaap Smith in. Hij liep de laatste 18 km mee.

 

Kaap tot KaapVoor een paar maand geleden, toen de Eemsmondrunners met een kleine delegatie deze loop met een prachtig doel aan het voorbereiden was werd ik gevraagd of ik wel mee wilde lopen voor de hele marathon afstand, hier kon ik geen nee tegen zeggen. Voor mij is alle dagen lopen of hardlopen een vanzelfsprekendheid, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Bij de Eemsmondrunners zijn onder de leden en familieleden een aantal lopers met de diagnose MS. Vandaar deze sponsorloop met dit mooie doel. De organisatie was in eerste instantie nog bezorgd dat er niet op alle etappes lopers zouden zijn, vandaar dat ik werd gevraagd. Maar de voorzitter van de Eemsmondrunners Ab Slagter, tevens lid van Artemis ging ook voor de hele afstand. Dat is ons gelukt!!

Om tien uur werd er onder ideale weersomstandigheden gestart met 12 lopers, er waren drie volgauto's en een fietser mee die een collectebus bij zich had voor donaties onderweg. We liepen onder de dijk langs naar Noordpolderzijl. Hier was een stop en konden onze drie volgautos weer aansluiten. Ook waren er mensen die ons aanmoedigen en er kwamen  nieuwe lopers  bij de groep. Een plaspauze en een groepsfoto op de dijk met het Haventje van Noordpolderzijl op de achtergrond gingen we richting Warffum. In mijn eigen dorp, liep ik met een brok in de keel en zie ik met eigen ogen hoe moeilijk het is voor een tot voor een jaar geleden nog een hele fanatieke loopster van de Eemsmondrunners, nu met de diagnose MS, hoe lastig ze het heeft en hoe pijnlijk het voor haar is dat ze nu de groep amper kon volgen op de autoped. Bij haar huis in Warffum was er een korte pauze. op naar Usquert, hier hadden we een lange stop bij het ijsbaan gebouwtje, alwaar we soep kregen en broodjes. In Usquert stopte Fanny Kaper, geweldig ze liep zo even 24Kaap tot Kaap 2 km redelijk gemakkelijk mee. Top gedaan. In Usquert kwamen er nieuwe lopers bij. Ab en ik hebben de hele tijd voorop gelopen om het tempo te bepalen. We liepen steeds op een keurige 6:35 per kilometer. De . In Uithuizen, Uithuizermeeden en Roodeschool kwamen er steeds meer lopers bij. Geweldig wat een mooie sliert hardlopers ca 30 personen, de collectebus werd nog goed gevuld onderweg. De laatste 3,5 km moesten we wat inleveren omdat er minder geoefende lopers aansloten, met Jaap Smith als "bezemloper" die af en toe naar voren riep over de snelheid,  konden we het tempo zo houden dat we allemaal tegelijk aankwamen. Toen we even na vier uur  bij de Kaapweg in Uithuizermeeden finishten stond de burgemeester onze groep op te wachten. Wederom een heel emotioneel moment. De burgemeester kon een check overhandigen met een totaal bedrag van ruim 7200 euro wat er gedoneerd is.

Janneke Cazemier

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook