Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-03-02 LAUWERSOOG (De Rug 1, 9976 VT) Dark Sky Trail (canicross, trail en wandelen) 19:00
2024-03-02 DE KNIPE De Knipe-cross 11.00
2024-03-02 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-03-02 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-03-02 GROLLOO Kleine Moere Cross 11.00
2024-03-02 GASTEREN RunForestRun Drentsche Aa 10:30
2024-03-02 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-03-02 GARRELSWEER Trainingsloop Runploug Garrelsweer 10.00


In het Bergischer Wald nabij het Duitse Remscheid werd afgelopen zaterdag een wedstrijd met een duur van 6 uur georganiseerd. Het parcours bestond uit een ronde van 3 kilometer inclusief 11 hoogtemeters en was schitterend gelegen in het bosgebied rondom de Eschbachstausee, het oudste stuwmeer voor drinkwater in Duitsland.

Arjen Kwint uit Loppersum is altijd wel voor een bijzondere wedstrijd te porren. Na de Kardingerbultra en de loodzware trail met zoon Thomas in het Belgische Namen viel zijn oog op deze 6 uur loop. Met nog 101 mannelijke deelnemers werd aan deze niet geringe opgave begonnen. Na een prima ingedeelde race sloot Arjen zijn 6 uur af met een afstand van 54,912 kilometer. Hij verbeterde zijn pr op deze afstand met 1,312 kilometer. Daarnaast betekende deze afstand in 6 uur een clubrecord bij de mannen 50. Gefeliciteerd!

Lees hieronder zijn uitgebreide verslag. De foto`s zijn van Odette Kwint.

Verslag 6 uur loop in het Bergischer Wald                                       Arjen Kwint
Als afsluiter voor de vakantie had ik me nog ingeschreven voor een 6 uur loop in het Bergischer Wald bij Remscheid tot slot van drie weekenden vol bijzondere wedstrijden. Afgelopen woensdag bij de training liep het niet echt lekker. Mijn rug zat erg vast en daardoor weinig soepelheid. Veel rekoefeningen gedaan en op vrijdag besloten om af te reizen naar Duitsland samen met Odette en Sepp.
Ons hotel stond strak aan start/finish inclusief terras. Ideaal voor mijn support, want je zal maar 6 uur op iemand moeten wachten.
Het parcours bestond uit een ronde van 3 kilometer inclusief 11 hoogtemeters. De ronde was schitterend gelegen in bosgebied rondom de Eschbachstausee, het oudste stuwmeer bestemd voor drinkwater in Duitsland. Urineren rond het parcours stond dan ook gelijk aan diskwalificatie.
Doel is om zoveel mogelijk ronden te lopen in 6 uur. Mijn officieuze record stond op 53600 meter gelopen tijden de 100 mijl van St. Annen.
Wat was mijn doel voor deze loop. Ten eerste mijn 6de marathon van 2022 afronden, daarna proberen boven de 50k te komen en helemaal mooi zou het zijn als ik mijn persoonlijk record kon verbreken.
Om 10:00 de start met in totaal 180 deelnemers. Het was ongeveer 18 graden bij de start en volgens de voorspellingen zou de temperatuur oplopen tot 25 graden. Mijn taktiek was dan ook om de eerste uren toch een aardig tempo aan te houden waarvan ik wist dat ik het niet 6 uur zou volhouden maar wel dat ik al genoeg kilometers had afgerond voordat het echt warm werd. De eerste ronden liepen lekker. Ik liep zo rond de 6 minuten per kilometer. Aan het eind van elke ronde even stoppen om wat te drinken. De verzorging was overigens super, veel te drinken en naarmate de loop vorderde werd er ook steeds meer eten neergelegd. Ook leuk was het televisiescherm waarop je kon zien op welke positie je lag in het veld en wat je achterstand was op de persoon die voor je lag. In het begin lag ik rond de 30de plaats van de 102 mannen die gestart waren.
Rond ronde 9 kreeg ik kleine krampscheutjes in mijn kuiten. Ik besloot mijn tempo iets aan te passen. Twee ronden later kreeg ik het voor het eerst zwaar en liepen de rondetijden langzaam op. Nu liep ik ongeveer 7 minuten per kilometer. Nog binnen de 4,5 uur had ik marathon afstand binnen. Het was ook al best warm dus besloot ik eerst maar eens een stuk te wandelen. Ongeveer halverwege de ronde ging ik weer hardlopen. Tot mijn verrassing liep ik met deze taktiek maar 2 minuten langzamer dan de ronde ervoor. Even snel rekenen en ik kwam tot de conclusie dat ik mijn afstandsrecord kon breken met deze taktiek, wel moest ik dan ietsje eerder weer starten met hardlopen in een nieuwe ronde. Zo liep ik de laatste drie ronden rond de 7 minuten en 30 seconden per kilometer. Uiteindelijk had ik nog 5 minuten over aan het einde van mijn 18de ronde en aangezien er ook aan restmeter telling gedaan werd liep ik gelijk door om mijn record verder te verbreken. Uiteindelijk kwam ik op 54 kilometer en 912 meter! Dik tevreden en ook nog een 22de plek bij de mannen.
Was het saai om ronden te lopen zullen jullie denken. Het viel mee. De ronde was schitterend gelegen en omdat je constant ingehaald werd en anderen inhaald gebeurde er ook steeds van alles. Nu even rustig aan met wedstrijden en mijn lichaam de tijd geven goed te herstellen van deze wedstrijden en andere pijntjes die ik helaas ook nog wel wat heb.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook