Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-06-21 LEEK 4 Mijl van Leek 16:00
2024-06-21 JEMGUM (D) Jemgumer Dorploop 18.30
2024-06-22 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-06-22 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-06-22 HOORNSTERZWAAG/JUBBEGA Pipegaelloop 11:00
2024-06-22 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-06-22 ASSEN TT City Run 15:00
2024-06-22 APPELSCHA Volksloop Ooststellingwerf 19:30

Vanuit Sint Jacobiparochie werd zaterdag de Omloop om `t Bildt georganiseerd. De belangstelling op de diverse afstanden was met 80 deelnemers aan de karige kant. De start en finish vonden plaats voor het huis van Jan Kooistra, het boegbeeld van de s.v. Friesland.

Donateur en oud-lid Albert van der Ziel uit Berlicum, nog steeds in het bezit van vijf clubrecords, still going strong, noteerde op de korte afstand van 5,5 kilometer een tijd van 23.34 minuten en werd hiermee verdienstelijk derde.

Willem Hofman uit Winsum bereidt zich voor op de marathon van Eindhoven op zondag 9 oktober en stond aan de start van de halve marathon. Hij finishte na 1.42.37 uur als vierde overall en als derde bij de mannen 40.

Foto`s: Anita van der Wal

Lees het verslag van Willem.

de Loop om 't Bildt

Afgelopen zaterdag stond de generale repetitie voor de Eindhoven marathon op het programma: de Loop om 't Bildt vanuit Sint Jacobiparochie, kortweg Sint Jabik. Ik had me ingeschreven voor de 30 km, maar een paar dagen voor de start informeerde Geert mij dat de 30 km en de 42,2 km waren geschrapt vanwege te weinig belangstelling. Zo bleven er nog vier afstanden over, zijnde de 5 km, de 10 km, de 10 mijl en de halve marathon. Mijn keuze viel uiteraard op de langste van deze afstanden en ik stelde me ten doel dan maar zo hard mogelijk te lopen. Veel tempowerk had ik de laatste tijd niet meer gedaan en dus was vooraf niet heel goed in te schatten wat er qua tijd mogelijk zou zijn.

 

De start-/finishlijn was letterlijk getrokken voor het huis van de grote man van SV Friesland, Jan Kooistra. Op de oprit naast zijn huis stond het kraampje met het wedstrijdsecretariaat en de verzorging. Met in totaal slechts 75 lopers was toch wel sprake van een zeer klein deelnemersaantal. De halve marathon was met 25 lopers de populairste afstand. Bij de start trof ik nog Albert van der Ziel, die voor de kortste afstand had gekozen.

De halve marathon voerde eerst in oostelijke richting naar Sint Anna- en Vrouwenparochie en vervolgens langs de Oude Rij, een voormalige zeeslenk, noordwaarts naar Oude Bildtzijl. In het centrum van dit prachtige dorpje sloegen we linksaf de Oude Bildtdijk op, de langste bewoonde straat van Nederland. Deze straat moest bijna acht kilometer worden gevolgd tot een driesprong pal ten noorden van Sint Jabik. Daar waar ik in Oude Bildtzijl nog een loper had ingehaald, werd ik halverwege de Oude Bildtdijk zelf voorbijgestoken door de koploper bij de vrouwen. Omdat ze niet heel snel afstand nam, had ik een mooi mikpunt en liep ik eigenlijk tot aan de finish op de limiet om haar zo goed mogelijk te volgen. Dit leidde uiteindelijk tot een eindtijd van 1.42.37, goed voor een vijfde plaats overall. Het was bovendien mijn snelste halve marathon in drie jaar tijd en dat geeft de burger moed met het oog op de marathon van Eindhoven over vier weken.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook