Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-04-24 JIRNSUM Muzelloop 18:45
2024-04-26 KOLLUM Kollumer Katloop 18.00
2024-04-26 BERLIKUM Mudrun Berltsum 17:00
2024-04-27 WINSUM Gn ArtemisRun 15:00
2024-04-27 BEILEN Beiler Koningsloop 18:15
2024-04-27 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-04-27 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-04-27 HASSELT Koningsloop 11:50

2022 1228 jannekeDe Mooi Drenthe (MD)lopers organiseerden vanmorgen in Mantingerveld hun laatste kleinschalige marathon in 2022. Het parcours liep door een oud en nieuw natuurgebied tussen Mantinge en Nieuw Balinge in de gemeente Midden-Drenthe en voerde de deelnemers over fietspaden, een autoluwe weg, een graspad en een groot gedeelte over een smal pad door heide en bos. Er was een ronde van ruim zeven kilometer uitgezet en moest voor de marathonafstand dus zes keer worden afgelegd. Kortere afstanden waren ook mogelijk.

Er hadden zich aanvankelijk 25 deelnemers aangemeld. Hiervan bleven er uiteindelijk tien over die de marathon hebben uitgelopen. De oorzaak van het opzeggen en uitvallen moet gezocht worden in het zeer slechte weer en de slechte conditie van de onverharde gedeelten. Het waaide en regende constant en er zaten veel hinderlijke sporen in het onverharde gedeelte.

Maar Janneke Cazemier uit Warffum liet zich hierdoor niet weerhouden. Na afgelopen zaterdag In Leeuwarden nog te zijn uitgestapt na 20 kilometer voltooide ze deze keer ondanks de bizarre weersomstandigheden wel haar 113e marathon. Ze noteerde als tiende bij de mannen/vrouwen en als tweede bij de vrouwen een tijd van 5.00.31 uur.

Lees hieronder haar verslag.

Foto`s: Eddy Hedeman

 

Woensdag 28 november, voor mij de laatste marathon van dit jaar.
Een marathon georganiseerd door de MD lopers. Dit is een kleinschalige marathon waar maximaal 25 deelnemers aan mee mogen doen. Om kwart over zeven reed ik vanuit Warffum richting het natuurgebied tussen Mantinge en Nieuw Balinge. Er stond al een stevige wind en de ruitenwissers van de auto konden continu aan. Ik zou en moest van mezelf deze marathon nog lopen, wat de weersvoorspelling ook werd. Reden, vier dagen terug, zaterdag 24 december was ik na 20 km gestopt in de marathon van Leeuwarden. Opgeven is in de regel voor mij geen optie, maar in Leeuwarden was dit een apart verhaal, hier moest binnen de 5 uur gefinisht moeten worden anders was het did not finished. Mijn benen voelden na 15 km al zwaar en als je na 20 km al het hardlopen moet afwisselen met wandelen dan is de limiet van 5 uur voor mij niet haalbaar. Wat zie ik later in de uitslagen dat er nog deelnemers zijn opgenomen die in 5:20:00 zijn gefinisht. Dus achteraf...... had ik gewoon door kunnen gaan.

Bij de Midden Drenthe lopers is de limiet 6 uur en ga je veel relaxter van start. Er kunnen maximaal 6 rondjes van ruim 7 kilometer gelopen worden. Het parcours was voor twee derde gedeelte verhard en een derde gedeelte onverhard. Het onverharde gedeelte waren kleine paadjes door heide en bos, met mooie weersomstandigheden is dit prachtig, maar met regen en koude wind is er weinig leuks aan, ieder rondje werd het parcours natter en natter. Ook moest er een graspad overbrugt worden, dit pad was stuk gereden door landbouwvoertuigen, waardoor er allemaal kleine diepe sporen waren ontstaan en het lastig werd wat het ideale spoor was om door heen te lopen. Voordeel was dat het een goede training is voor de enkelbanden. Voor mij een goede training voor de Dutch Coast trail op 27 januari, waar er 75 kilometer over het strand gelopen moet worden. Dit hield ik dan ook maar in gedachten, maar leuk is anders
Mijn benen voelden nog niet helemaal hersteld van alle kilometers die ik de afgelopen drie weken heb gewandeld en hardgelopen.
In rustig duurloop tempo liep ik rondje voor rondje, de verzorging is zelfvoorzienend, iedere 7 km kom je over de parkeerplaats waar je je eigen verzorgingspost hebt ingericht. Gedurende de dag ging het harder regenen en waaien, dit maakt het uitdagend.
Geen moment heb ik gedacht aan opgeven, de halve marathon liep ik in 2:27:31 en ik ben gefinisht in 5:00:31, gezien het slechter wordende weer ben ik tevreden. Nu eerst twee en een half week rust en dan nog een 43 km trail en een marathon in twee dagen, hopelijk dat dit lukt en dan 100 km in totaal langs de kust van Nederland.

Janneke Cazemier

 

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook