Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-07-20 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-07-20 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-07-20 GRONINGEN (kardingebult) max. 50 deelnemers, 24 uur Kardingebultra-AchtertoenUltra Grunn 16:00
2024-07-20 DIEVER (afstanden en starttijd aangepast!) Midzomeravond Marathon 18:00
2024-07-20 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-07-20 HOOGEVEEN Zuiderpark parkrun 09:00
2024-07-21 GRONINGEN (kardingebult) max. 50 deelnemers Kardingebultra-AchtertoenUltra Grunn 00:00
2024-07-21 STIENS Ronde van Stiens 11:00

Sportevenementen Oude- en Nieuwehorne en de sv Udiros outdoor organiseerden afgelopen zaterdag al weer de 10e editie van de Sint Thomas Trailrun vanuit de sporthal in Nieuwehorne. Nieuwehorne is een dorp in de gemeente Heerenveen en ligt oostelijk van de plaats Heerenveen. 

De kortste dag van het jaar is gewijd aan de heilige Sint Thomas waar de trailrun naar is vernoemd. In de Zuid-Oosthoek van Friesland worden in de periode 21 t/m 31 december de klokken geluid om de boze geesten te verdrijven. De gedachte daarachter is dat daarna het nieuwe jaar goed en 'schoon' begonnen kan worden. Vroeger hielden de jongeren de klok zelfs dag en nacht gaande. Dit diende in een bepaald ritme, de vierkante slag genaamd, te gebeuren.

Deze jubileumeditie kende zes afstanden en trok totaal 600 deelnemers. De routes volgden de prachtige natuur van onder andere de Kiekenberg en de Ketliker Skar. Door de aanhoudende regen in de voorafgaande dagen waren de routes zwaar begaanbaar. Ook tijdens de run zelf kregen de deelnemers te maken met regen en een stevige wind.

Arjen Kwint uit Loppersum startte samen met zijn zoon Thomas op de 22 kilometer. Zij legden deze afstand gezamenlijk af in 2.33.02 uur en eindigden als 100e en 101e overall.

Lees hieronder het verslag van Arjen met foto`s van de organisatie.

Foto Arjen Kwint

Sint Thomas Trailrun
Voor de tweede keer aan de start van de Sint Thomas Trail in Nieuwehorne. Ditmaal ingeschreven voor de 22k samen met hoe toepasselijk mijn zoon Thomas. De organisatie had al extra mails gestuurd om rekening te houden met een heel natte editie dus dat beloofde wat. Start vanuit de sporthal en dan linksaf. Mooi dus een andere route dan vorig jaar. Gelijk begon de modder al en moesten we in 1 lint achterelkaar lopen. Na een paar kilometer een verhard stuk richting Bontebok. Daarna weer een bospassage met mooie singletracks. Af en toe plassen en iets meer modder zonder dat het echt glad was.

 

Hierna over houtwallen heen en terug en weer terug in Nieuwehorne aan de zuidkant van het dorp. Richting de Kiekenberg al een stukje door een kletsnat weiland. Tot de enkels in de blubber. Nu weer richting een mooi heidegebied waar we wat heen en weer liepen tot we halverwege waren bij de verzorgingspost. Na wat cola en winegums weer door het bos. Dit was prima te belopen. Even verderop werden we aangestaard door 4 damherten. Mooi om dit ook tegen te komen. We waren wel fout gelopen aangezien er wat bordjes omgehangen waren door wat onverlaten, maar denk dat het niet veel tijd heeft gekost uiteindelijk.

Stukje asfalt en dan weer door het bos van de Kiekenberg. Hier begonnen mijn bovenbenen vol te lopen. Na 16 kilometer was de kracht eruit. En dat terwijl het zwaartste stuk nog moest komen. Een lang stuk door een weiland vol water en blubber. Dus maar samen wandelen. Daarna zwoegend door. Veel smalle paadjes door het bos met laaghangende takken. Ook nog beste stukken door het weiland. Ook de wind tegen maakte het niet makkelijker. Uiteindelijk de finish weer in zicht maar eerst nog door een sloot heen. Het water tot boven de knie. Mijn voeten zogen vast maar Thomas kon me helpen met uit de sloot komen :-)

Het bleef verder zwaar lopen in de modder maar het idee van een kopje snert gaf me nog wat kracht terug en zo liepen we 2,5 uur na de start weer de sporthal binnen. Lekker douchen en bijkomen en weer terug naar huis. Erg leuk om te dien, niet voor snelle tijden maar de gezelligheid om dit samen met je zoon te kunnen doen. Genieten!

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook