Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2024-07-20 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-07-20 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-07-20 GRONINGEN (kardingebult) max. 50 deelnemers, 24 uur Kardingebultra-AchtertoenUltra Grunn 16:00
2024-07-20 DIEVER (afstanden en starttijd aangepast!) Midzomeravond Marathon 18:00
2024-07-20 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-07-20 HOOGEVEEN Zuiderpark parkrun 09:00
2024-07-21 GRONINGEN (kardingebult) max. 50 deelnemers Kardingebultra-AchtertoenUltra Grunn 00:00
2024-07-21 STIENS Ronde van Stiens 11:00

Met persoonlijke records voor Paulien Kuik uit Winsum op de halve marathon en voor Fanny Kaper uit Winsum op de 10 kilometer en het volbrengen van haar 125e marathon onder de vlag van Artemis door Janneke Cazemier uit Warffum kwam Artemis gisteren tijdens de Midwintermarathon in Leeuwarden uitstekend voor de dag.

Leeuwarden marathonVoor de tweede editie van de Midwintermarathon, georganiseerd door Valk Event Productions en de sv Friesland, bijgestaan door een honderdtal vrijwilligers, hadden zich op de zeven verschillende afstanden 1250 deelnemers ingeschreven. Hiervan verschenen er uiteindelijk 1120 aan de start. De lopers werden met pendelbussen vanaf het WTC in Leeuwarden naar de diverse startplaatsen gebracht. Jammer dat een stel onverlaten een aantal aanwijsborden verwijderde waardoor met name op de marathon maar ook op de halve marathon diverse lopers teveel kilometers maakten.

De deelnemers hadden de wind veelal in de rug of op zij. Daarnaast regende het af en toe.

Artemis was in Leeuwarden met vier leden vertegenwoordigd. Op de 10 kilometer bij de V35 met de start in Dronrijp noteerde Fanny Kaper een tijd van 51.36 minuten. Zij werd met deze tijd niet alleen zesde in een veld van 25 deelneemsters maar noteerde bovendien een persoonlijk record op deze afstand. Zij verbeterde haar beste tijd met 12 seconden. Gefeliciteerd!

Op de halve marathon met de start in Schalsum klokten Paulien en Eric Verschoor uit Winsum gezamenlijk een tijd van 2.02.02 uur. Eric werd hiermee 35e bij de mannen 40. Naast een 12e plaats voor Paulien bij de vrouwen 35 liep ze ook een "dik" persoonlijk record op deze afstand. Zij verbeterde haar beste tijd gelopen in 2018 in Zwolle met maar liefst 10.44 minuten. Gefeliciteerd!

Marathon LeeuwardenPaulien: "Yes! Een mooie PR in de pocket. Heerlijk gelopen met Eric. De kilometers vlogen voorbij tot km 16. Daar kwamen de wind en de regen om de hoek. We zakten terug in tempo. Gelukkig herpakten we ons goed na de 18 km en renden trots de finish over waar Inge(Verschoor) ons stond op te wachten en waar we een prachtige medaille omgehangen kregen. Een goed georganiseerde loop, met pendelbus weggebracht en na afloop een warme bouillon en een broodje knakworst. Genoten, al mocht het weer wel wat beter".

Op Janneke Cazemier staat geen maat. Ze liep gisteren vanuit de haven in Harlingen al weer haar 125e marathon onder de vlag van Artemis. Ze eindigde met een keurige 4.43.46 uur als vijfde bij de vrouwen 60.

Lees hieronder haar verslag.

Foto`s Inge Verschoor, Paulien Kuik en Janneke Cazemier

 

 

Verslag Winter Marathon Leeuwarden 23 december 2023

Marathon LeeuwardenZaterdag 23 december stond de tweede Winter Marathon Leeuwarden op het programma. Vooraf grote twijfel of ik mee zou doen. Vorig jaar had ik een did not finish. De limiet is 5 uur en dat is voor mij meestal wel haalbaar maar soms ook niet, dat hangt ervan af wat ik van te voren heb gedaan.

De hele week het weer in de gaten gehouden, storm Pia, de hoeveelheid regen maar 1 ding was zeker we hadden meest wind mee. Zaterdagochtend om kwart voor acht richting Leeuwarden vertrokken, nog een laatste check op buienradar West windkracht 1, beetje regen, pas na de middag zou de wind wat toenemen. Hoopvol gestemd. Om kwart voor tien vertrokken de bussen vanuit Leeuwarden richting Harlingen alwaar de start was van de 42,2 km. We werden afgezet op de kade, hoezo windkracht 1, het leek er eerder op dat er een 0 erachter vergeten was. Dit is natuurlijk wat overdreven maar het waaide een halve storm.

Nog 15 minuten voor de start stap ik de bus uit, in de rij voor de wc, nog een foto en daar was de start. Startlijn was met krijt op de grond getekend, alle ruim 200 honderd deelnemers kregen dezelfde vertrektijd. Niet helemaal reëel, ach wat maakt het uit die paar seconden. De wind viel me direct al tegen, hoezo voor de wind, de eerste 21 kilometer was behoorlijke zijwind. Richting Midlum, Wijnaldum, Foarryp nog nooit van gehoord. Op het 10 km punt moesten we de Slachtetille over deze hoge brug ligt over de A31 en is er speciaal voor de Slachtemarathon aangelegd. Alvorens we bij de brug waren moesten we een kilometer over een kletsnat onverhard dijkje over hekken heen klimmen en dan de brug op, na de brug vervolg over een kletsnat onverhard dijkje en nog eens over twee hekken klimmen. Ik baalde ervan, maar dat helpt niets je moet door.

Even voor richting Franeker stond er een pijl, onduidelijk wat voor kant je op moest, in eerste instantie dacht ik met nog een paar lopers dat we weer onder de A31 door moesten, dit deden we ook maar er was geen vervolg pijl. Ik had de route in mijn telefoon gezet. Route erbij gepakt, nee klopt niet, toch rechts van de snelweg. Vervolg over Dongjum, Boer, Ried, Peins en Schalsum, hier was de start van de halve marathon. Pas na Franeker richting Salverd en Zweins kregen we het pas echt voor de wind. Dit liep wel lekker licht, maar toen had ik ook al 30 km in de benen en voelde het allemaal niet zo lekker meer. Met nog 10 kilometer te gaan en al zicht op de contouren van Ljouwerd, kon ik nog best veel lopers inhalen, dat is altijd het voordeel dat je achterin loopt. Met weer heel wat aardrijkskunde wijzer in Friese plaatsjes ben ik met mijn 125e officiële marathon nog steeds blij met een medaille.

Zo tegen het eind van het jaar mijn marathons, ultra’s en lange wandeltochten (met Artemis lid Gerik)  op een rijtje gezet. Getal 12 was daar de rode draad.

12 marathons in 2023 totaal 506 km, 12 ultra’s (alles langer dan de marathon) met als hoogtepunt de 100 mijl van Sint Annen en de Ultra vijfdaagse Groningen (totaal 272 km in 5 dagen). Kilometers in officiële ultra’s was totaal 783 kilometer in 2023 en daar komen de lange (nacht) wandelingen nog bij dit was in totaal over 12 lopen 945 km.

Wel bizar als ik er zo op terug kijk, ben zeker niet van plan om dit in 2024 te overtreffen, maar je weet het maar nooit. De eerste 100 km wedstrijd staat al voor 27 januari gepland en de 60 van Texel in maart, mooie uitdagingen, Ik wens een ieder fijne dagen en een sportief, maar vooral gezond 2024!!

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook