De Stichting Worldrunners organiseerde gisteravond in het trappenhuis van zorgverzekeraar Menzis een trappenloop. Bert Hulsing en Bert Niemarkt bevonden zich onder de deelnemers.

Verslag van Bert Hulsing
Gisteravond heb ik deelgenomen aan de Menzis Trappenloop van Worldrunners, trappen lopen voor het goede doel.
Het was goed verzorgd, water,cola, cake voor de inwendige mens.
Je liep om de dertig seconden met twee tegelijk omhoog. 11 Trappen van ieder 15 treden.
Er waren meen ik 24 deelnemers, waaronder 2 Artemissers, Bert Niemarkt en ondergetekende.
Bert en ik hebben dus besloten dat wij zouden strijden om de vacante titel Artemis Trappenloop Clubkampioen 2012. Aangezien we ook nog aan elkaar gekoppeld waren was er sprake van een rechtstreeks man-tot-man gevecht in het trappenhuis.

Bert N biechtte op dat hij drie weken geleden het parcours reeds had verkend en er toen 1.45 min over deed.
Nadat we de eerste twee trappen gelijk op waren gegaan, meende ik in mijn jeugdige enthousiasme een tussensprint te moeten plaatsen en nam een trede of vier voorsprong.
Bij de achtste trap sloeg bij mij de verzuring toe en halverwege de negende trap kwam Bert N mij voorbij alsof ik er niet stond.
Hij finishte uiteindelijk in een tijd van 1 min en 18 seconden. Zes seconden later kwam ik uitgewoond boven, in 1.24 min.
Bert N zijn tijd was uiteindelijk goed voor, ik meende een negende tijd overall. Niet gek voor de oudste deelnemende loper aan deze Trappenloop.
Ik heb nog geprobeerd zijn tijd te verbeteren bij een tweede poging maar de benen waren nog zo verzuurd dat dat niet meer lukte.
Het was een leuke afwisseling op al het lopen in de buitenlucht, goed verzorgd met speaker, EHBO en natje en droogje.