Artemis was vandaag op Ameland met elf leden op de halve marathon goed vertegenwoordigd. Het afwisselende zware parcours door bos, duinen, over het strand en over de verharde paden en wegen van Buren naar Nes kostte de nodige inspanningen van de deelnemers. De snelste Artemisser op de 21.1 kilometer was Harm Jan Postmus met een tijd van 1.42.44 uur (M40:83e). Er werden geen podiumplaatsen behaald, hoewel Jantje Wiersema er met een 4e plaats bij de Vrouwen55 met een tijd van 1.54.32 dicht bij zat. Simone Binnema (8e), Hilda Broekhuizen (9e) en Tini Visker (11e) handhaafden zich keurig binnen en rond de top tien van de Vrouwen45 met tijden van 1.45.17, 1.46.26 en 1.49.02 uur. De tijden en klasseringen van de overige Artemisdeelnemers staan op de uitslagenpagina. De halve marathon bij de mannen werd gewonnen door Iwan Kamminga (Nieuwe Pekela) in 1.10.43 uur. Ben Stellingwerf (Onderdendam) eindigde met een tijd van 1.15.02 uur als 6e. De overwinning bij de vrouwen ging naar Yvonne Kassenberg (Leeuwarden) in 1.24.02 uur. Het totaal aantal deelnemers op de diverse afstanden bedroeg 3294. Het verslag van Tini Visker staat bij Lees meer............

Zwaar                                                        verslag: Tiny Visker

Na een week met sneeuw en flinke kou, was het zaterdag mooi weer. Zo'n 7 graden maar wel met flink wat wind.

Bij binnenkomst in Nes zagen en hoorden we dat Harm Noor weer aanwezig was na lange tijd afwezig te zijn geweest i.v.m gezondheidsproblemen. Het parcours was wat gewijzigd. We gingen niet direct de duinen in, maar we liepen eerst om het bos heen om daarna alsnog het bos in gestuurd te worden. Daarna gingen we via de normale route naar het strand. Op het strand moesten we het strand verlaten na 1 km. De meeste mensen zochten voor deze kleine afstand niet de vloedlijn op. Hierdoor was deze km erg zwaar. Na het eerste stukje strand volgde ongeveer 1 km duin. Dit was ook een nieuw onderdeel van het parcours. Via een duinpad met hooi ging de hele meute het strand weer op en vanaf dit punt volgde de route het aloude parcours. De wind kwam op het strand van de rechterkant. Op het strand begon het ook een beetje te spetteren, maar gelukkig ging het daarna niet echt regenen. In de duinen naar camping Klein Vaarwater had je last van de wind en van de hoogte verschillen. Bij de Waddenzeedijk kregen we vervolgens de wind vol tegen. De dijk bood nog wel een beetje beschutting, maar zodra we de polder in gingen, hadden we de elementen tegen. Een slecht wegdek, waar moet je lopen, de wind dit alles maakten het zware laatste kilometers. Harm Noor was al voor Buren te horen, zo ver droeg de wind. Han haalde me in Buren in. Hij liep nog erg fris. Via het fietspad langs het zwembad renden we Nes in naar de finish.

Ik zal er wel vermoeid uitgezien hebben, want ik werd keurig in een folietje geholpen. Op het Kerkplein kregen we een prachtig geel functioneel Adventurerun shirt. Na een koude douche zijn we nog met zijn allen naar de Pizzeria geweest. Ik durf het haast niet te bekennen, maar na het eten zijn we met zijn allen in een taxi naar de boot gegaan.

Ik vond het een zware halve marathon, of dit nu kwam door het nieuwe parcours of de elementen dat is de vraag.